Newsroom

Newsroom

Φρενάρει η γερμανική οικονομία

Επιβράδυνση της ανάπτυξης στη Γερμανία έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ομοσποδιακή υπηρεσία της χώρας (Destatis). Στο α' τρίμηνο του έτους η γερμανική οικονομία έτρεξε με 0,3% από 0,7% στο δ' τρίμηνο του περασμένου έτους και έναντι 0,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

3967 germany manufacturing car factory gt148416520

Επιβράδυνση της ανάπτυξης στη Γερμανία έδειξαν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ομοσποδιακή υπηρεσία της χώρας (Destatis). Στο α’ τρίμηνο του έτους η γερμανική οικονομία έτρεξε με 0,3% από 0,7% στο δ’ τρίμηνο του περασμένου έτους και έναντι 0,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Παρά την στήριξη από την εσωτερική ζήτηση με αύξηση στις ιδιωτικές και δημόσιες δαπάνες αλλά και αύξηση στις επενδύσεις εξοπλισμού, οι γερμανικοί ρυθμοί ανάπτυξης υποχώρησαν εξαιτίας της υποχώρησης των εξαγωγών.

Παράλληλα, ηDestatis ανακοίνωσε πως o πληθωρισμός στο δωδεκάμηνο ως τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 0,5% από 0,3% στο δωδεκάμηνο ως τον Μάρτιο, αναθεωρημένος ελαφρώς από την αρχική εκτίμηση για 0,4%.

Όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές οικονομίες, παραμένει αρκετά χαμηλότερα από τον στόχο για πληθωρισμό κοντά στο 2%, ένδειξη πως το μηνιαίο προγραμμα αγορών ομολόγων αξίας 60 δισ. ευρώ της ΕΚΤ έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του για να αλλάξει τα δεδομένα.

Την ίδια στιγμή, η Γαλλία ανακοίνωσε αύξηση του ΑΕΠ στο 0,6% για τους τρεις πρώτους μήνες του 2015 από τη στασιμότητα στο προηγούμενο τρίμηνο και πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 0,4%. Το νούμερο αυτό αποτελεί την καλύτερη επίδοση από το β’ τρίμηνο του 2013 όταν η γαλλική οικονομία έτρεξε με 0,7%. Τα καλά αυτά νούμερα επιβεβαίωσαν τις μετρήσεις του προηγούμενου μήνα για αύξηση 1,6% της κατανάλωσης.

Επιπλέον, όπως έδειξαν τα στοιχεία της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας (INSEE) η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε στο α’ τρίμηνο με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων τεσσάρων ετών. Τα γαλλικά νούμερα έφεραν χαμόγελα στο Παρίσι που ελπίζει να ξεφύγει από τη στασιμότητα των τελευταίων τριών ετών.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…