Newsroom

Newsroom

France Football: "Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα μπ@@@@λο"

Ένα εκτενέστατο αφιέρωμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα όσα συμβαίνουν σε αυτό φιλοξενεί το «France Football», το οποίο -μεταξύ…

bala 2

Ένα εκτενέστατο αφιέρωμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα όσα συμβαίνουν σε αυτό φιλοξενεί το «France Football», το οποίο -μεταξύ άλλων- επικαλείται λεγόμενα ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στη χώρα μας, οι οποίοι αναφέρουν πως «το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα μπ@@@@λο»!

Ένα εκ των κορυφαίων γαλλικών περιοδικών, το «France Football», έχει κάνει ένα εκτενέστατο αφιέρωμα το οποίο αφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και στα αποτελέσματα που έχει η οικονομική κρίση στο χώρο.

Παράλληλα, φιλοξενεί δηλώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί στη χώρα και το πρωτάθλημά μας, οι οποίοι μοιράζονται τις -όχι και τόσο θετικές- εμπειρίες τους ενώ κάποιοι άλλοι , που ήθελαν να παραμείνουν ανώνυμοι για ευνόητους λόγους, αναφέρονται με σκληρά λόγια στην κατάσταση που επικρατεί.

Αρχικά, το λόγο πήρε ο Μποέ Καν, ο οποίος πέρασε από τον Εργοτέλη, λέγοντας: «Ήμουν σε μία ομάδα όπου υπήρχαν οικονομικά προβλήματα. Ωστόσο, όταν είσαι εκεί, δεν αντιλαμβάνεσαι ιδιαίτερα την κατάσταση (σ.σ. την κρίση). Οι καφετέριες είναι γεμάτες, ο κόσμος βρίσκεται έξω. Εγώ ήμουν στην Κρήτη, οπότε αυτό ίσως ήταν λίγο ασυνήθιστο».

Στη συνέχεια, ποδοσφαιριστές που ήθελαν να μην αναφερθεί το όνομά τους, ανέφεραν: «Πολλές ομάδες δεν πληρώνουν και καθυστερούν πάρα πολύ. Δεν καταλαβαίνεις πολλά, αλλά η χώρα έχει προσαρμοστεί στις καθυστερήσεις. Τον τελευταίο μήνα δεν πληρωνόμασταν. Παίζαμε, νομίζαμε ότι ίσως θα πληρωθούμε. Τελικά, μου έδωσαν μια εξόφληση 12.000 ευρώ. Τότε γύρισα στη Γαλλία με όλες μου τις αποταμιεύσεις. Δεν θα άφηνα ούτε ένα ευρώ εκεί. Είχα 2-3.000 ευρώ εκεί, αλλά τα μετέφερα στη Γαλλία».

Από την άλλη, ο Σαλίμ Αράς, μίλησε για τις ομάδες που αποφάσισαν να υποβιβαστούν ώστε να μην έχουν πια χρέη και να κάνουν μία νέα αρχή: «ΑΕΚ και Άρης υποχρεώθηκαν να υποβιβαστούν στην Γ’ εθνική, γιατί δεν μπορούσαν να πληρώσουν τους μισθούς. Με καλεί κόσμος και με ρωτά, αν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα της κρίσης. Είμαι στην Αθήνα, τα εστιατόρια και τα μαγαζιά είναι γεμάτα, πας στην παραλία και είναι γεμάτη. Υπάρχει κρίση, αλλά το ίδιο επικρατεί παντού. Και στη Γαλλία υπάρχει κρίση». 

Τα… ηνία πήρε ο Χαβιέ Τομάς, έχοντας περάσει από το Λεβαδειακό, τονίζοντας πως δεν θα ήθελα να επιστρέψει άμεσα στη ελληνικό πρωτάθλημα: «Υπάρχει μείωση στην προσέλευση του κόσμου. Μεταξύ του να πας στο γήπεδο ή να “γεμίσεις” το καλάθι σου, η επιλογή είναι εύκολη. Πρόκειται για ένα καλό πρωτάθλημα, με οπαδούς που αγαπούν το ποδόσφαιρο και ελπίζω να προχωρήσουν. Προσωπικά δεν θα ήθελα να επιστρέψω άμεσα». 

Τα λεγόμενα του Τομάς αφουγκράστηκε κι ο Αράς, ο οποίος ξεχώρισε τη μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν στον Παναθηναϊκό αλλά και την περυσινή νίκη του Ολυμπιακού επί της Γιουβέντους: «Υπάρχουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις και οι 5-6 κορυφαίες ομάδες μπορούν να συγκριθούν με μερικές στη Γαλλία. Είναι ένα πρωτάθλημα που προσέγγισε τον Εσιέν και πήγε στον Παναθηναϊκό. Κι όταν βλέπεις τον Ολυμπιακό να επικρατεί της Γιουβέντους, δεν είναι τυχαίο». 

Τέλος, ποδοσφαιριστής που παρέμεινε ανώνυμος, αναφέρεται στα θέματα της διαιτησίας που επικρατούν στην Ελλάδα, «δείχνοντας» τον Ολυμπιακό: «Η κατάσταση είναι μπ@@@λο, όπως η χώρα. Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων. Υπάρχουν θέματα διαιτησίας που όλοι τα ξέρουν. Αρκεί να δείτε τα ματς του Ολυμπιακού και θα καταλάβετε» ενώ στα παραπάνω ο Αράς συμπληρώνει: «Η διαιτησία είναι γνωστή. Υπάρχουν ομάδες που ευνοούνται. Αν παίζεις στην έδρα του Ολυμπιακού, είναι πολύπλοκο να νικήσεις».

Πηγή: sdna.gr

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…