Newsroom

Newsroom

Φωτιά στο Λουτράκι: Μάχη να μην περάσει από την παλαιά εθνική οδό προς τα διυλιστήρια

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονται στο να μην περάσει η πυρκαγιά από την εθνική οδό στην παλαιά εθνική οδό

fshfgd

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα Λουτρακίου η οποία επεκτάθηκε με ταχύς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν σπίτια στις φλόγες. Παράλληλα, εκκενώθηκαν οικισμοί, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία τόσο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου όσο και στην Παλαιά Εθνική Οδό.  Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν την κατάσβεση.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να μην περάσει η πυρκαγιά από την εθνική οδό στην παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι αφού η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά στα διυλιστήρια. Μάλιστα στην μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιές, συνδράμουν και δυνάμεις με κλιμάκια από την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Διακοπή δρομολογίων του προαστικού λόγω της φωτιάς

Διακόπηκαν τα δρομολόγια του Προαστιακού στο ρεύμα προς το Κιάτο, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό των Αγίων Θεοδώρων, λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο Λουτράκι.

Σύμφωνα με την Hellenic Train, η διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών έγινε έπειτα από εντολή της αστυνομίας κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμότων Αγίων Θεοδώρων.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανάρτηση αναφέρεται:

«Διακοπή κυκλοφορίας, με εντολή της αστυνομίας, του Προαστιακού προς το Κιάτο εξαιτίας πυρκαγιάς κοντά στον Σ.Σ. Αγίων Θεοδώρων».