Newsroom

Newsroom

Φωτιά: Δύο τα ενεργά μέτωπα στην Κάρυστο

Συναγερμός σήμανε εκ νέου από το απόγευμα της Δευτέρας (24/7) στην περιοχή της Καρύστου και συγκεκριμένα στο χωριό Πλατανιστός, αλλά και το Παλοχώρι, καθώς…

fotia kerkira

Συναγερμός σήμανε εκ νέου από το απόγευμα της Δευτέρας (24/7) στην περιοχή της Καρύστου και συγκεκριμένα στο χωριό Πλατανιστός, αλλά και το Παλοχώρι, καθώς η φωτιά μπήκε στο χωριό και τα πρώτα σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν και πολλά νεκρά ζώα.

Την είδηση επιβεβαίωσε στο evima.gr και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καρύστου, Δημήτρης Ξυπόλητος: «Η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη η φωτιά μπήκε στον Πλατανιστό καίγονται σπίτια αυτή την ώρα. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση υπάρχουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή».

Νέο μέτωπο στο Παλοχώρι

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Εύβοιας ήρθαν ξανά αντιμέτωπες με ένα νέο μεγάλο μέτωπο αναζωπύρωσης στην Κάρυστο και συγκεκριμένα κοντά στον οικισμό Πλατανιστό. Σύμφωνα με το evima, υπάρχει σε εξέλιξη ένα πολύ μεγάλο μέτωπο φωτιάς πάνω από τον Πλατανιστό, προς το Παλοχώρι, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, απειλεί το χωριό.

H κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη, με σπίτια να έχουν πάρει φωτιά, ενώ οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί στην περιοχή και παράλληλα υπάρχει ακόμα ένα πεδινό μέτωπο φωτιάς, το οποίο απειλεί το Καστρί, το Ποτάμι και το Λιβάδι.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες ενημερώνονται με μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Οι εικόνες, δυστυχώς, είναι αποκαρδιωτικές, με χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, παρθένα δάση παραδομένα στις φλόγες και σπίτια, περιουσίες και κόπους ολόκληρης ζωής να έχουν γίνει στάχτη.

 

Αγνοείται κάτοικος της περιοχής

Συναγερμός έχει σημάνει παράλληλα στην περιοχή της Καρύστου και συγκεκριμένα στο χωριό Πλατανιστός καθώς αγνοείται ένας 41χρονος κτηνοτρόφος από την περιοχή.

Ο 41χρονος έφυγε χθες το μεσημέρι από το σπίτι του την ώρα που ξέσπασε η φωτιά και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το evima.gr κατευθύνθηκε προς το μαντρί του, καθώς ανησυχούσε για τα πρόβατά του.

Από χθες η οικογένειά του αναζητά τον 41χρονο, ωστόσο δεν έχουν κάποιο νέο στοιχείο στις έρευνες εντοπισμού του συμβάλουν η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Κλειστοί δρόμοι στην Κάρυστο

Λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή της Καρύστου Ευβοίας, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί προσωρινά:

  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρύστου – Πλατανιστού, στο ρεύμα πορείας προς Πλατανιστό και
  • στην Επαρχιακή Οδό Αντιά – Πλατανιστού, ομοίως στο ρεύμα πορείας προς Πλατανιστό.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών και παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Στο μεταξύ, νέος συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία Χαλκίδας ήχησε για φωτιά στο χωριό Κοντοδεσπότι του Δήμου Δελφών Μεσσαπίων.

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…