Newsroom

Newsroom

Φοροκυνηγητό για 500 χιλιάδες ονόματα που δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ

Λίστα με περισσότερα από 500.000 ονόματα έστειλε η ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα στοιχεία της μέχρι και τις…

Λίστα με περισσότερα από 500.000 ονόματα έστειλε η ΔΕΗ στο υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα στοιχεία της μέχρι και τις 30 Απριλίου 2011 δεν είχαν πληρώσει το ειδικό τέλος των ακινήτων οπότε και η υποχρέωση καταβολής του τέλους μεταβιβάστηκε από τη ΔΕΗ στις εφορίες.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Ζανιά και τους επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών και τελωνείων της χώρας συζητήθηκε το θέμα της καταβολής του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών.

Στη σύσκεψη αυτή σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ο κ. Ζανιάς έδωσε κατευθύνσεις στους εφοριακούς ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ενημέρωσης των φορολογουμένων που δεν πλήρωσαν το χαράτσι και στην περίπτωση που αυτοί εξακολουθήσουν να μην το πληρώνουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες από τα ειδικά τμήματα είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών των ΔΟΥ. Αυτό σημαίνει ότι οι εφορίες μπορούν να προχωρήσουν ακόμη και σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αν εισπραχθούν τα ποσά από το χαράτσι που χρωστούν μισό εκατομμύριο φορολογούμενοι στο ταμείο του κράτους θα εισρεύσουν περίπου 1 δις ευρώ. Μέχρι στιγμής τα έσοδα λόγω του ΕΕΤΗΔΕ είναι 2,2 δισ. ευρώ.


Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…