Newsroom

Newsroom

Formula 1: Στη Mercedes ως το 2020 Βολφ και Λάουντα

Υπέγραψαν στην πρωταθλήτρια κατασκευαστών της Formula 1 μέχρι το τέλος του 2020.

58aafc231dc524360a8b4683

«Είναι σπουδαία νέα ότι ο Τότο και ο Νίκι επέκτειναν τις συμφωνίες τους», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Daimler AG, Ντίτερ Τσέτσε.

«Το 2013 αναδιαρθρώσαμε την διοίκηση της ομάδας με τον ξεκάθαρο στόχο να βελτιώσουμε την απόδοσή μας. Από τότε, όμως, τα αποτελέσματα έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Ένας παράγοντας “κλειδί” σε αυτήν την επιτυχία είναι ο συνδυασμός των επιχειρηματικών ικανοτήτων του Τότο και της εμπειρίας του Νίκι. Η ανανεωμένη δέσμευσή τους δίνει στο πρόγραμμά μας σημαντική συνέχεια για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», πρόσθεσε.

Η Mercedes πανηγύρισε τα τελευταία τρία χρόνια την κατάκτηση του τίτλου σε οδηγούς (το 2014 και το 2015 με τον Λιούις Χάμιλτον και το 2016 με τον Νίκο Ρόσμπεργκ) και κατασκευαστές.

Ο Βολφ ήρθε στη Mercedes τον Φεβρουάριο του 2013, προερχόμενος από τη Williams. Κάτοχος του 30% των μετοχών και εκτελεστικός διευθυντής, ο 45χρονος Αυστριακός εργάζεται ως διευθύνων σύμβουλος της ομάδας της Φόρμουλα Ένα και είναι υπεύθυνος για τις καθημερινές δραστηριότητες, παράλληλα με τις ευρύτερες ευθύνες του ως επικεφαλής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes-Benz.

Ο Λάουντα, ο οποίος στην διάρκεια της καριέρας του στη Formula 1 στέφθηκε τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής (1975, 1977, 1984), άρχισε να συνεργάζεται με τη Mercedes στα τέλη του 2012.

Ο 68χρονος Αυστριακός κατέχει από το 2013 τον ρόλο του μη εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου στη Mercedes-Benz Grand Prix Ltd και κατέχει ποσοστό 10% των μετοχών στην ομάδα, ενώ το υπόλοιπο 60% κατέχει η Daimler AG. 

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…