Newsroom

Newsroom

Φονικά Ρίχτερ στην Ισπανία

Μία έγκυος γυναίκα και ένα μικρό αγόρι μεταξύ των νεκρών, ενώ περίπου 170 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 45…

spain

Μία έγκυος γυναίκα και ένα μικρό αγόρι μεταξύ των νεκρών, ενώ περίπου 170 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 45 σοβαρά και τρεις πολύ σοβαρά.
Σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων στη νοτιο-ανατολική Ισπανία, προκαλώντας την κατάρρευση πολλών κτιρίων στην πόλη Λόρκα και πανικό στους κατοίκους που βγήκαν έντρομοι στους δρόμους.
Οπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στους νεκρούς είναι μία έγκυος γυναίκα και ένα μικρό αγόρι, ενώ περίπου 170 άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι 45 σοβαρά και τρεις πολύ σοβαρά.
Οι κάτοικοι της πόλης Λόρκα πέρασαν τη νύχτα στους δρόμους, ενώ τα συνεργεία διάσωσης συνέχιζαν να απομακρύνουν ανθρώπους από τα κτίρια που έχουν πληγεί.

«Οι άνθρωποι είναι στους δρόμους. Ορίζουμε χώρους όπου μπορούν να περάσουν τη νύκτα. Ζητήσαμε από τα εμπορικά κέντρα να προσφέρουν νερό, τρόφιμα και σκεπάσματα», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Λόρκα Φρανθίσκο Χοδάρ.

Η ισπανική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από το καμπαναριό εκκλησίας την ώρα που κατέρρεε και προσγειωνόταν λίγα μέτρα μακριά από τον οπερατέρ.

Γιατρός δήλωσε στην ηλεκτρονική έκδοση της El Pais, ότι εκείνη και οι συνάδελφοί της βγήκαν στους δρόμους για να προσφέρουν βοήθεια σε ανθρώπους με σοβαρά τραύματα.

Συνολικά 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην πόλη Λόρκα, με πληθυσμό 92.700 κατοίκους.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 18.47 τοπική ώρα και έγινε αισθητός μέχρι τη Μαδρίτη, που βρίσκεται σε απόσταση 350 χιλιομέτρων βορειο-δυτικά της πληγείσας περιοχής. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στην περιοχή της Λόρκα με εστιακό βάθος μόλις ένα χιλιόμετρο. Είχε προηγηθεί ασθενέστερη δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών.

Πρόκειται για τον φονικότερο σεισμό στην Ισπανία από το 1956.

Ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο έδωσε εντολή για την αποστολή 200 στρατιωτικών που θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αρωγής, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για πολύ σοβαρές ζημιές.

Ο διευθυντής του ισπανικού σεισμολογικού ινστιτούτου Εμίλιο Καρρένο δήλωσε ότι η περιοχή της Μούρθια στις ακτές της Μεσογείου είναι μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Ιβηρικής Χερσονήσου.

«Είναι φυσιολογικό να περιμένουμε σεισμούς τέτοιου μεγέθους στην περιοχή αυτή, αλλά πολύ ισχυρές δονήσεις δεν είναι συνήθεις», είπε.
http://www.ethnos.gr

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο