Financial Times: Απρόθυμος να τα βάλει με τους ολιγάρχες ο Μητσοτάκης

Την κόντρα Μαρινάκη - Σαββίδη και την ανεπαρκή στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη βάζει στο μικροσκόπιο δημοσίευμα των Financial Times

ΕΚ Maximou

Το ενδιαφέρον των Financial Times έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε – και συνεχίζει να διαχειρίζεται – η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Το δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Έλληνες ολιγάρχες μάχονται πάνω στο ποδόσφαιρο» σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο με αφορμή την τροπολογία της κυβέρνησης και την κόντρα Μαρινάκη – Σαββίδη.

Το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται σύμβουλο του υπουργείου Αθλητισμού, αναφέρει πως «η νομοθεσία αποσκοπούσε στο να είναι ένας συμβιβασμός, ώστε να αποφύγει ο ΠΑΟΚ το στίγμα της αποβολής, την ώρα που ο Ολυμπιακός αναδεικνύεται φαβορί να κερδίσει το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια».

«Μόλις επτά μήνες στην εξουσία, η απόφαση δείχνει την απροθυμία του κ. Μητσοτάκη να τα βάλει με τους ολιγάρχες ή να προχωρήσει σε αντιδημοφιλή μέτρα», σημειώνουν στη συνέχεια οι Financial Times.

Σε άλλο σημείο, οι Financial Times περιγράφουν την περιουσία των δύο αντρών χαρακτηρίζοντας ως «αυτοκρατορία» την ιδιοκτησία Μαρινάκη στον χώρο τον media. «Η αυτοκρατορία των μέσων ενημέρωσης περιλαμβάνει ένα εθνικό τηλεοπτικό κανάλι, εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και μια κορυφαία ιστοσελίδα ειδήσεων».

Όπως γράφουν οι FT, μέσω της ιδιοκτησίας των ποδοσφαιρικών ομάδων αμφότεροι οι επιχειρηματίες απολαμβάνουν αυξημένη πολιτική επιρροή και κοινωνικό κύρος. Τα βίαια όμως επεισόδια έχουν «στιγματίσει» το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ υπάρχουν συχνά καταγγελίες για στήσιμο αγώνων και δωροδοκίες διαιτητών και παικτών.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία αυτή απόφαση (από την αρχή Αθλητισμού) εάν υιοθετηθεί, θα έχει υψηλό πολιτικό κόστος. Οι υποστηρικτές του ΠΑΟΚ αποτελούν ισχυρή δύναμη στη Βόρεια Ελλάδα. Αλλά το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση απέρριψε τα ευρήματα ανεξάρτητης ρυθμιστικής επιτροπής και διευκόλυνε έναν ολιγάρχη, στέλνει ένα πολύ αποκαρδιωτικό μήνυμα», δηλώνει στους Financia Times ο Άρης Χατζής, καθηγητής νομικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι Financial Times επικοινώνησαν τόσο με την πλευρά Μαρινάκη αλλά και με αυτή του Ιβάν Σαββίδη, όμως δεν υπήρξε σχολιασμός από πλευράς τους. Ωστόσο, το δημοσίευμα μεταφέρει τη δήλωση του Θανάση Παπάζογλου, επιχειρηματία της Βορείου Ελλάδος, ότι ο Ι. Σαββίδης «είναι ένας ευεργέτης της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των επενδύσεών του σε ξενοδοχεία και real estate κατά τη διάρκεια της κρίσης αλλά κυρίως για τον ΠΑΟΚ. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ανθρώπους της πόλης».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.