Newsroom

Newsroom

Της Λουκίας Χουλιάρα: "Φιλοβουλευτική" Ασυλία

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το διαδίκτυο, video από την ομιλία του Αθανασίου Πλεύρη. Ο συστρατευόμενος πλέον με τη Ν.Δ.- Αθανάσιος, είναι γιος…

loukia chouliara 1

Σοκαρισμένο παρακολουθεί το διαδίκτυο, video από την ομιλία του Αθανασίου Πλεύρη. Ο συστρατευόμενος πλέον με τη Ν.Δ.- Αθανάσιος, είναι γιος του νεοφασίστα, εθνικιστή και αρνητή του εβραϊκού Ολοκαυτώματος, Κωνσταντίνου Πλεύρη. Το παραλήρημά του (σε συγκέντρωση του εθνικιστικού περιοδικού Patria), προφανώς δεν προβλήθηκε σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εντούτοις κοινοποιήθηκε εκτενώς διαδικτυακά και προκάλεσε την αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας των χρηστών του internet. 
Ο κύριος Πλεύρης- με τα λεγόμενά του- προέτρεψε τους ακροατές του σε άσκηση βίας. Τα ακριβή, με έντονα στοιχεία παράκρουσης, λόγια του παρατίθενται στη συνέχεια: «Φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός αν δεν υπάρχουν νεκροί! Όποιους πλέον μπουν εδώ θα έχουν τη λογική των αντικινήτρων! Όταν βρισκεσ’ εδώ πέρα όχι κοινωνική παροχή θα έχεις-δε θα μπορείς να φας, δε θα μπορείς να πιεις, δε θα μπορείς να πας σε νοσοκομείο και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν εδώ πέρα περνάμε χειρότερα απ ότι στο Πακιστάν! Πρέπει να περνάνε χειρότερα , η ζωή τους- η κόλαση να φαντάζει παράδεισος μπροστά σε αυτό το οποίο θα ζουν εδώ πέρα! Αν περνάνε έστω και λίγο καλύτερα θα έρχονται ληστρικά, ως κατακτητές για να σε καταλάβουν!»

Ο «πεσμένος κάτω από την μηλιά» υιός Πλεύρης, δε θα είχε απασχολήσει σε τέτοια έκταση το διαδίκτυο εάν δεν ήταν στέλεχος της Ν.Δ. και σύμβουλος- φίλος του κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη. Εάν δε γυρόφερνε στα κυβερνητικά στέκια και δε συμμετείχε (με την ιδιότητα του συμβούλου) στην άσκηση εξουσίας, θα μπορούσαμε απλά να αισθανθούμε οργή για τις απάνθρωπες αντιλήψεις, ενός ακόμη, ακροδεξιού. Οι σύμβουλοι των υπουργών όμως, οφείλουν να συμπορεύονται με τις κυβερνητικές αντιλήψεις και πολιτικές και όχι να καλλιεργούν φιλοπόλεμο κλίμα και εντάσεις! Ως εκ τούτου, συμβαίνουν δύο τινά: είτε ο κύριος Πλεύρης λανθασμένα και ατυχώς κατέχει τη θέση του συμβούλου (διότι οι απόψεις του δε συνάδουν με τις αντίστοιχες κυβερνητικές), είτε έχει σκοπίμως τοποθετηθεί εκεί, προκειμένου να «γητεύει» τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής!

Σε κάθε περίπτωση, η ακροδεξιά παράσταση Πλεύρη συνιστά αδίκημα! Σύμφωνα με το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα, «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών»! Κατά συνέπεια, επιβάλλεται εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να προστατευθεί το Σύνταγμα και να εξασφαλιστεί η τήρηση της νομιμότητας. Στην περίπτωση που κανείς εισαγγελέας δε επιθυμεί να παρέμβει, καλό θα ήταν ο κύριος Βενιζέλος, στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, να προσθέσει μια παράγραφο σχετική με «φιλοβουλευτική-φιλοϋπουργική» ασυλία! 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…