Φιλαράκι, μήπως σού περισσεύουν 0,60 ευρώ;

Αρκετά συχνά έχω κατηγορηθεί ότι πληρώνομαι για να γράφω αυτά που γράφω. Ότι για να υπερασπίζομαι (σε κάποια πράγματα, που δεν είναι καν πολλά) την παρούσα κυβέρνηση από τη συντονισμένη επίθεση μίσους εναντίον της κοιμάμαι σε φουσκωτό στρώμα στα υπόγεια του Μαξίμου και παίρνω 0,60 ευρώ για κάθε tweet που πληκτρολογώ. Κι επειδή από την 1η Σεπτέμβρη του ‘17 μέχρι την 31η Αυγούστου του τουνού, έχω γράψει συνολικά 2.833 tweets (από τα οποία πολλά είναι άσχετα, αλλά έστω ότι με πληρώνουν πακέτο για όλα), πρέπει να έχω εισπράξει συνολικά το ιλιγγιώδες ποσό των €1.700 μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο. €141 και κάτι ψιλά το μήνα. Καρμίρης τελείως, ξεπουλήθηκα στον σταλινισμό για ψίχουλα...

5b926bae1dc52427398b456a

Γράφει ο Έλικας

Τίποτα τέτοιο δεν ισχύει βέβαια. Ουδέποτε πληρώθηκα από κάποιο κέντρο εξουσίας για να κάνω προπαγάνδα. Ουδέποτε υπήρξα μέλος κομματικού μηχανισμού κι ουδέποτε βγήκε ΦΕΚ με πρόσληψη μου στο δημόσιο. Είναι πιασάρικο ωστόσο το αφήγημα ότι για να χλευάζεις τις υστερικές ασυναρτησίες του κάθε Πορτοσάλτε πρέπει να είσαι πληρωμένο παπαγαλάκι του καθεστώτος, ενώ αν είσαι ο ίδιος ο Πορτοσάλτε (που αποδεδειγμένα αμείβεται πλουσιοπάροχα) είσαι αδέσμευτος δημοσιογράφος που το αριστερό παρακράτος προσπαθεί να φιμώσει στέλνοντας πιτσιρικάδες να γράφουν με μαρκαδόρο βρισιές στο κουδούνι της εξώπορτας του.

Εγώ απλά λέω δημόσια αυτά που σκέφτομαι και πιστεύω από το 2007 που ξεκίνησα να μπλογκάρω, γιατί έχουμε ελευθερία έκφρασης και δημοκρατία υποτίθεται, όσο κι αν δεν αρέσει αυτό σε κάποιους. Και αν και το βρίσκω φτηνή μορφή ψυχαγωγίας, πού και πού μ’ αρέσει να γίνομαι λίγο τρολ και να γλεντάω όλον αυτόν τον ανεκδιήγητο θίασο διαπλοκής και παραπληροφόρησης, στον οποίο προστέθηκε πρόσφατα η κυρία Ζαχαράκη. Που αδυνατεί να κατανοήσει ότι μια αθωωτική απόφαση δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και καταδίκη, καθώς κι ότι το να είσαι εκπρόσωπος κόμματος δεν σού παρέχει κάποιου είδους ασυλία από τον νόμο.

Και να θέλεις να αγιάσεις και να ασχοληθείς με κάτι άλλο, δεν σε αφήνουν οι κερατάδες με τόσο εξωφρενικά και χυδαία fake news που εκτοξεύουν ασταμάτητα. 

Και είναι στρατιά ολόκληρη… πολιτικοί, δημοσιογράφοι, κουμπάροι, παρακούμπαροι και καταφανώς ψεύτικοι λογαριασμοί με 5 ακόλουθους και 15 ανορθόγραφες αναρτήσεις, που περιμένουν πώς και πώς να ξανασηκώσει η ομάδα τους την κουτάλα της εξουσίας στα χέρια της. 

Φανατικοί οπαδοί της χειρότερης αξιωματικής αντιπολίτευσης που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Τελευταία τους καλοκαιρινή μεταγραφή ο Γιαγιά Τουρέ της μπάρας με μαξιλαράκι, ο Γρηγόρης Ψαριανός. Κι αυτός και πάρα πολλοί άλλοι σαν αυτόν έχουν “εξαργυρώσει” εδώ και καιρό την αφοσίωση τους σε ένα κατεστημένο που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για την απροκάλυπτη διαφθορά του, και έχει φτάσει να συνδεθεί μέχρι και με εμπόριο ηρωίνης.

Μα δεν έχουν αυτοί την εξουσία, αυτούς βρήκες να κράξεις;” ίσως αναρωτηθεί κάποιος. 

Αυτοί είχαν την εξουσία όμως, για δεκαετίες, και τη διαχειρίστηκαν όσο άθλια μπορεί να διαχειριστεί εξουσία άνθρωπος. Έκλεψαν, λαδώθηκαν, τα έβγαλαν σε offshore, τα πήραν σε κρατικές διαφημίσεις, τα σπατάλησαν για να διορίσουν τον κομματικό στρατό τους και να παίρνουν δημόσια έργα οι φίλοι τους. Σε μεγάλο βαθμό εξακολουθούν να βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης και να επηρεάζουν την κοινή γνώμη, πολύ πιο μαζικά απ’ όσο μπορεί να την επηρεάσει οποιοσδήποτε ψευδώνυμος μπλόγκερ. Αυτοί οι ίδιοι που μας βούτηξαν στα χρέη και μας έριξαν στα βράχια, όπως τους αρέσει να λένε τόσο συχνά για τους άλλους.

Και οι άλλοι, κύριε; Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη; Προφανώς και όχι. Τέλειοι δεν είναι ούτε για αστείο οι συριζαίοι κυβερνώντες, τσίρκο διαπλεκόμενων ακροδεξιών τηλεαπατεώνων δεν είναι όμως επίσης

Πραγματικά φρίττω με την ιδέα να επιστρέψουν αυτοί οι δεξιοί στο Μαξίμου, του οποίου τα υπόγεια ουδέποτε έχω επισκεφτεί, αν και κάτι μού λέει ότι με υπουργό δημόσιας τάξης τον Βορίδη παίζει να τα επισκεφτώ. Σιδηροδέσμιος.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…