Newsroom

Newsroom

Φεύγει ο Βενιζέλος

Προσωπικά την ευθύνη για την βαριά ήττα του ΠΑΣΟΚ  ανέλαβε o Eυάγγελος Βενιζέλος  και ξεκίνησε τις διαδικασίες διαδοχής του στην…

2090753

Προσωπικά την ευθύνη για την βαριά ήττα του ΠΑΣΟΚ  ανέλαβε o Eυάγγελος Βενιζέλος  και ξεκίνησε τις διαδικασίες διαδοχής του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ .
Ο κ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου σημείωσε πως στο επόμενο συνέδριο  θα εκλεγεί η νέα ηγεσία του κόμματος, για την οποία δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος.
«Ήταν μια μεγάλη ήττα και για το ΠΑΣΟΚ και για εμένα προσωπικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, που εκτίμησε ότι ο λαός εξέφρασε τη δυσφορία του άνισα, περισσότερο στο ΠΑΣΟΚ, παρά στη Νέα Δημοκρατία.
Παράλληλα, σχολίασε το γεγονός πως για την πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται και το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας ότι, εάν δεν είχε γίνει αυτή η κίνηση διάσπασης, το ΠΑΣΟΚ θα είχε πολλαπλάσια ποσοστά.
Πλέον αρχίζει στη Χαριλάου Τρικούπη η κούρσα της διαδοχής για την προεδρική καρέκλα του ΠΑΣΟΚ, με τους δύο βασικούς υποψηφίους να είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Φώφη Γεννηματά.
Μάλιστα, η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου, καθώς όπως είπε «κάθε μέρα που περνά η κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ επιδεινώνεται».
Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος τόνισε την υποχρέωση τήρησης του καταστατικού, ενδεχομένως για να προετοιμάσει καλύτερα την υποψηφιότητά του