Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση στις αναφορές που έκανε προς το πρόσωπό του από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορώντας τον ίδιο και την κυβέρνησή του για αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Στην τοποθέτησή του στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για έναν “υποψήφιο ευρωβουλευτή που εμφανίζεται στα κανάλια και επικαλείται την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για να ρίξει την κυβέρνηση”.

“Πρέπει να ενημερώσουμε τον αδιάβαστο Πρωθυπουργό μας, ο οποίος δήλωσε μεν μη νομικός αλλά επιχείρησε καινοφανείς νομικές ερμηνείες για τις αρμοδιότητες των ευρωπαϊκών και εθνικών εισαγγελικών αρχών, ότι έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη σε όλα τα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΡΑΤΗ: Οι εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές και Θεσμοί της ΕΕ συνεργάζονται με τις εθνικές Αρχές στην έρευνα υποθέσεων. Και ΝΑΙ: Η εισαγγελική έρευνα μπορεί και οφείλει να ρίξει φως και να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις και προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, όπως συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενο και δημοκρατικό κράτος“, τονίζει σε δήλωσή του ο Νίκος Φαραντούρης, συενεχίζοντας:

“Αυτό προφανώς προκαλεί εκνευρισμό στον Πρωθυπουργό και τους πρόθυμους υποστηρικτές του, που επικαλούνται υποκριτικά την Ευρώπη όταν πρόκειται να εξαργυρώσουν προεκλογικά γραμμάτια σε πολυεθνικές και κολλεγιάρχες για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων αλλά βγάζουν αλλεργία όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και οι Ευρωπαϊκές Εισαγγελικές Αρχές τον ελέγχουν. Αυτός δεν είναι ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας. Διολισθαίνουμε καθημερινά σε αντιδημοκρατικές πρακτικές που εκθέτουν την πατρίδα μας και πνίγουν τους πολίτες”.

“Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το κράτος δικαίου, το Σύνταγμα, και την πρόοδο. Η δικαιοσύνη θα νικήσει. Η δημοκρατία θα νικήσει“, καταλήγει ο κ. Φαραντούρης.

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…