Newsroom

Newsroom

Φαμπρ στο F/B: Oμάδα μέτριων και απογοητευμένων Ελλήνων καλλιτεχνών

Εναντίον μερίδας Ελλήνων καλλιτεχνών καταφέρεται ο πολυσυζητημένος Βέλγος σκηνοθέτης, Γιαν Φαμπρ, με ανάρτησή του στο facebook.

571342bd1dc524077b8b4595

Η ανάρτησή του στο facebook

«Χθες, Έλληνες καλλιτέχνες μαζεύτηκαν για να συζητήσουν το μέλλον των Φεστιβάλ και την πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό. Κάποιοι από τους φίλους μου στην Αθήνα, πήγαν σε αυτή τη συνάντηση. Όπως φαίνεται, ένας επαγγελματίας Έλληνας επιμελητής έπρεπε να εξηγήσει την λέξη και τη λειτουργία ενός επιμελητή. Η τοποθέτησή μου ως επιμελητή ήταν ξεκάθαρα από την αρχή χαμένη στη μετάφραση. Ωστόσο είναι ένας διεθνής όρος τον οποίο γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και του Θεάτρου στην Ευρώπη.

Από όσο μπορώ να καταλάβω, οι Έλληνες καλλιτέχνες που ήδη έχουν πάρει εγγυήσεις ότι θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ φέτος το καλοκαίρι, δεν ήταν παρόντες, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου για το εθνικιστικό αντανακλαστικό από τις αντιδράσεις μιας ομάδας μέτριων και απογοητευμένων Ελλήνων καλλιτεχνών οι οποίοι απέρριπταν μια νέα οπτική και προσέγγιση. Ελπίζω οι σοβαροί Έλληνες καλλιτέχνες να έχουν θετική συνεισφορά στις αλλαγές που χρειάζονται να επέρθουν για μια πιο ενδιαφέρουσα, νέα κατάσταση στο πολιτιστικό πλαίσιο του ελληνικού φεστιβάλ».


Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…