Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. χρειάζεται επανεκκίνηση – Υπέρογκη η αύξηση του δημοσίου χρέους

Ο κ. Φάμελλος απαντά σε όσους μιλούν για κοινά ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «μιλάμε ξεκάθαρα για ένα οικολογικό, δημοκρατικό κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς, που θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις επόμενες εθνικές εκλογές. Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων προφανώς και είναι για εμάς ταυτοτικό ζήτημα».

EK Famellos

«Οι πολίτες μάς έδειξαν πώς ανατρέπεται το καθεστώς και η οικογενειοκρατία Μητσοτάκη» τονίζει στην ΑΥΓΗ της Κυριακής ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει υποχρέωση έναντι της ελληνικής κοινωνίας «να καταθέσει μια νικηφόρα κυβερνητική πρόταση και διέξοδο για το μέλλον της Ελλάδας». Καταγγέλλει ως «ταξική, μεροληπτική και άδικη για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών» την κυβερνητική πολιτική όπως αποτυπώνεται στο προσχέδιο προϋπολογισμού.

«Ο κ. Μητσοτάκης μάς επιστρέφει σε υπέρογκη αύξηση του δημοσίου χρέους και σε λογικές λιτότητας, ενώ υπάρχει άλλος δρόμος» σημειώνει μνημονεύοντας την πρόταση Τσίπρα για την αναθεώρηση του ευρωπαϊκού πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης. Όσον αφορά τα εσωκομματικά, χαρακτηρίζει «προφανές ότι θα χρειαστούμε χρόνο για να επιτευχθεί και η ενότητα και η συλλογικότητα. Και αυτό πρέπει να υπηρετήσουμε όλοι, πρώτα από όλα τα στελέχη, γιατί η ενότητα και η συλλογικότητα δεν απαγγέλλονται αλλά επιτυγχάνονται με τη στάση και τη δουλειά όλων μας».

Αναφερόμενος, τέλος, στις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «το ότι είμαστε θετικοί στη συνεργασία και στην κοινή δράση, ειδικά σε θέματα δημοκρατίας, περιβάλλοντος, Αυτοδιοίκησης, δεν σημαίνει ότι έχει ανοίξει κάποια συζήτηση για συμπόρευση ή κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές ή σε εθνικές εκλογές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. χρειάζεται επανεκκίνηση αφού εντοπίσει τα αίτια της ήττας και τις πραγματικές του αδυναμίες. Μέχρι το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο απαιτείται και πολιτική ανάλυση και πολιτική σύνθεση για τη νέα μας ταυτότητα. Για ένα κόμμα που θα είναι αριστερό, ευρωπαϊκό, οικολογικό και βαθιά μεταρρυθμιστικό. Που θα είναι, παράλληλα, κυβερνητικό αλλά και γειωμένο στην κοινωνία, που θα δίνει κυβερνητική διέξοδο, ελπίδα και προοπτική στην ελληνική κοινωνία. Τις πολιτικές μας θέσεις θα τις διαμορφώσουμε όλοι και όλες μαζί, ενσωματώνοντας τα νέα μέλη στην κομματική ζωή. Έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε την ενότητα και τη συλλογικότητα, μέσα από την κοινή δράση και τη συνδιαμόρφωση θέσεων. Όχι κοιτάζοντας προς τα μέσα αλλά προς την κοινωνία. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει υποχρέωση έναντι της ελληνικής κοινωνίας, της πατρίδας μας, και κύρια της νέας γενιάς να καταθέσει μια νικηφόρα κυβερνητική πρόταση και διέξοδο για το μέλλον της Ελλάδας» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…