Φάμελλος: Να μην χρησιμοποιεί η κυβέρνηση την κλιματική αλλαγή ως δικαιολογία για την ανεπάρκειά της

«Δεν μπορώ να ξέρω και δεν μας αφορά αν το ζεϊμπέκικο του κ. Πατούλη ‘βόλεψε’ την κυβέρνηση. Όμως η απομάκρυνσή του δεν μειώνει και δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες για τις πυρκαγιές, του ίδιου και της κυβέρνησης», σχολιάζει ο κ. Φάμελλος.

EK Famellos

«Οι καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων εβδομάδων ανέδειξαν κυβερνητικές καθυστερήσεις όσον αφορά στην ανθεκτικότητα και την προσαρμογή της χώρας στην κλιματική κρίση», αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «η Βραδυνή».

Σημειώνει ότι «η κλιματική κρίση δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την κάλυψη αδυναμιών και ανεπάρκειας», αλλά «επιβάλλει ριζικές και σχεδιασμένες μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα για μία ισχυρή πολιτεία».

Ο κ. Φάμελλος σχολιάζει ότι «η επικοινωνιακή διαχείριση από τη μεριά της κυβέρνησης δεν συνεισφέρει σε αυτές τις δομικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα μας». Προσθέτει πως «η ανεπαρκής διαχείριση των πυρκαγιών είχε τραγικά αποτελέσματα», ότι «είχαμε ρεκόρ καμένων εκτάσεων, κινδύνευσε μία στρατηγικής σημασίας αμυντική εγκατάσταση της χώρας, είχαμε δυστυχώς απώλειες συνανθρώπων μας, τεράστιες ζημίες σε οικονομικές δραστηριότητες, ενώ η καταστροφή στο φυσικό κεφάλαιο της χώρας είναι ανυπολόγιστη». Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει επιλέξει εδώ και μία τετραετία, παρότι είχε πρόσβαση σε χρηματοδότηση χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς, να μην επενδύσει στην πρόληψη πυρκαγιών», κι ότι ενώ είχε παραλάβει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εγκεκριμένο προγραμματισμό προσλήψεων στις δασικές υπηρεσίες και εγκεκριμένη δημόσια πολιτική πρόληψης δασικών πυρκαγιών, «πάγωσαν». Χαρακτηρίζει υποκριτική την προαναγγελία «μόνο 500 προσλήψεων πυροσβεστών από τον κ. Κικίλια μετά την καταστροφή, όταν είχε «ξεχάσει» το θέμα αυτό στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, και όταν είναι γνωστό ότι στο Πυροσβεστικό Σώμα υπάρχουν 3.600 κενές θέσεις βάσει του ΠΔ 79/2022». Προσθέτει ότι «ανάλογη είναι και η καθυστέρηση στη δασοπροστασία όπου πάγωσαν οι προγραμματισμένες το 2019 προσλήψεις 500 δασολόγων στις δασικές υπηρεσίες και διεκόπη η απασχόληση 5.000 εργαζόμενων».

Τονίζει ότι «εμείς κρίνουμε το έργο του κ. Πατούλη στην περιφέρεια Αττικής. Και εκεί υπάρχει σοβαρό έλλειμμα σε θέματα προόδου έργων για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων, διαφάνειας και διαδικασιών αναθέσεων, ποιότητας ζωής και εκσυγχρονισμού στη εξυπηρέτηση των πολιτών, καθυστερήσεων στην ανακύκλωση, σκανδάλων και ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων».

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…