Fake news, τοξικότητα και επιθέσεις Μητσοτάκη κατά της αντιπολίτευσης

Μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, του Γιάνη Βαρουφάκη και των σεναρίων περί «προοδευτικής κυβέρνησης»

mitsotakis 26 1

Τον βηματισμό του λαϊκισμού και της τοξικότητας από τα οποία είναι διαποτισμένη η προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας βρίσκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μετά το κρεσέντο χυδαιότητας στο οποίο επιδόθηκε από το Αιγάλεω, την Τρίτη επανήλθε από το Σχηματάρι και τη Θήβα, στην απόλυτη αντιπολίτευση στην… αντιπολίτευση, κατά των ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και κατά του ΜέΡΑ25 και του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, του Γιάνη Βαρουφάκη, των σεναρίων περί «προοδευτικής κυβέρνησης» και γενικότερα κατά μίας ατζέντας που επιστράτευσε για να αποφύγει να κάνει ουσιαστική αποτίμηση της δικής του κυβερνητικής θητείας εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη, αρχικά από το Σχηματάρι και έπειτα από τη Θήβα, μιλώντας σε κομματικές συγκεντρώσεις.

«Εγώ θέλω να αντιπαρατίθεμαι πάντα πολιτικά, με επιχειρήματα, με όλους τους πολιτικούς αντιπάλους μας και αυτό θα κάνουμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας» ανέφερε υποκριτικά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Σχηματάρι, κάνοντας ωστόσο στη συνέχεια ακριβώς το αντίθετο.

Αφενός, κομβικό ρόλο στις σημερινές του παρουσίες είχε και πάλι ο πρώην υπουργός Οικονομικών και η πρότασή του για ένα δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών, το σύστημα «ΔΗΜΗΤΡΑ», ανεξάρτητο από τις τράπεζες και την ΕΚΤ, για χρήση εντός του ευρώ, το οποίο κατά τον ίδιο χρησιμοποιούν η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Την πρόταση του Γ. Βαρουφάκη που εδώ και ημέρες ο πρωθυπουργός και ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας έχουν «χρεώσει» στην αξιωματική αντιπολίτευση, φρόντισε ο Κυρ. Μητσοτάκης να την κουνήσει στους πολίτες ως «σκιάχτρο», στο ενδεχόμενο μίας προοδευτικής κυβέρνησης.

«Ο κ. Βαρουφάκης, προσέξτε, γιατί αναφέρομαι σε αυτόν: Διότι αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της “προοδευτικής διακυβέρνησης” για την οποία μας μιλά ο κ. Τσίπρας. Είναι ο ίδιος ο οποίος μας είπε πριν από λίγες μέρες, με περίσσευμα αυταρέσκειας και αλαζονείας, ότι “δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ξανακλείσουν οι τράπεζες και να βγούμε από το ευρώ, θα πληρώνεστε όλοι με ‘Δήμητρες’”. Λοιπόν, τους λέμε ξεκάθαρα: σταματήστε να παίζετε “Monopoly” με τις ζωές μας και με τις καταθέσεις των Ελλήνων» ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, προσθέτοντας «αρκετά, ως εδώ αυτές οι σαχλαμάρες», σε μια αποστροφή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αυτοκριτική.

Αργότερα, από τη Θήβα επανήλθε στη νέα «βαρουφακειάδα», απαντώντας ο ίδιος στο ερώτημα που έθεσε μόνος του «γιατί επανήλθε αυτή η κουβέντα στο προσκήνιο».

«Διότι κάποιοι δεν έμαθαν τίποτα και δεν ξέχασαν τίποτα. Θέλουν να ξανακάνουν τα ίδια πράγματα που έκαναν το 2015. Μας το λέει ξεκάθαρα ο κ. Βαρουφάκης, “δεν υπάρχει πρόβλημα. Ε, μπορεί να κλείσουν και οι τράπεζες, να κρατικοποιήσουμε και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα αντικαταστήσουμε τα ευρώ σας με ‘Δήμητρες’”. Λοιπόν, του λέμε: να αφήσουμε τις σαχλαμάρες. Τέρμα τα παιχνίδια στις πλάτες των Ελλήνων. Να κλείσουμε την πόρτα σε όλα αυτά τα σενάρια καταστροφής της χώρας» ανέφερε και κάλεσε σε ψήφο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Τα βέλη του -φυσικά- στράφηκαν και κατά του Αλέξη Τσίπρα, επιτιθέμενος παράλληλα για μία ακόμα φορά στο ισχύον εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής και «καταγγέλλοντας» ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ πως ενδέχεται να… εξασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του μετά τις εκλογές.

«Με ακούτε συχνά να επιμένω και να αναδεικνύω το μακρινό ενδεχόμενο -ναι, μακρινό, μαθηματικά υπαρκτό όμως- μιας κυβέρνησης ηττημένων. Τι σημαίνει αυτό; Ότι με την απλή αναλογική, η οποία είναι μια «νάρκη» στην πολιτική σταθερότητα της χώρας, θεωρητικά υπάρχει το ενδεχόμενο το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο κόμμα, με την ανοχή του πέμπτου, να κάνουν μια κυβέρνηση. Σκεφτείτε την αυτήν, ωραία κυβέρνηση θα είναι, ε; Τσίπρας Πρωθυπουργός, Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ, και ολίγον Βαρουφάκης» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Κυρ. Μητσοτάκης, που φρόντισε να παραθέσει και μία «εκτίμηση» του κόστους του κυβερνητικού προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και να προβλέψει πως αυτό θα οδηγήσει σε νέο μνημόνιο.

«Αυτά να τα περιμένετε από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος μας είπε ότι θα δρομολογήσει -αν εκλεγεί- ένα πακέτο παροχών το οποίο το κοστολογούμε περίπου στο 45 δισ. Εάν ποτέ συνέβαινε αυτό, που όλοι ξέρουμε ότι δεν θα συμβεί γι’ αυτό και τα λέει εξάλλου, σας διαβεβαιώνω ότι η χώρα θα επέστρεφε σε μνημόνια εντός ενός μήνα» ανέφερε συγκεκριμένα ο απερχόμενος πρωθυπουργός, ενώ σε άλλο σημείο, στο στόχαστρό του βρέθηκαν οι διακηρύξεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία στα νησιά.

«Άκουγα τον κ. Τσίπρα που πήγε χθες στην Κω. Θα σας πω για τι μίλησε και για τι δεν μίλησε. Λοιπόν, μας είπε: “ξέρετε, έχουμε πρόβλημα με τα συστήματα υγείας στα νησιά μας, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Να δούμε πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ιδιώτες γιατρούς, ειδικά στα νησιά για να υποστηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας”. Έλα, όμως, που αυτό το έχουμε ήδη ψηφίσει και το καταψήφισε όταν το φέραμε στη Βουλή. Για να δείτε το βαθμό της υποκρισίας. Ούτε αυτό δεν ήξερε» κατηγόρησε εκ νέου τον Αλ. Τσίπρα.

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Ρομποτ Σοφια

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Απέχει ακόμα αρκετό καιρό η στιγμή που θα μας κατακτήσουν τα ρομπότ

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

ελας

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

Ενώ φέρεται να παραδέχθηκε «σε διαδικτυακή συνομιλία με έτερους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση…

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος