Newsroom

Newsroom

Ευρωπαϊκό βραβείο στην Κιβωτό του Κόσμου

Η Κιβωτός του Κόσμου, η HOPEgenesis και ο Άνεμος Ανανέωσης είναι οι τρεις ελληνικές συμμετοχές που τιμήθηκαν με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προσφορά τους στις ανθρωπιστικές και ευρωπαϊκές αξίες.

5bb8aada1dc524494a8b459c

«Στην Ελλάδα αντιστοιχούν δύο Βραβεία του Ευρωπαίου Πολίτη στο σύνολο των 50 που δίνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ αλλά με την ποιότητα των συμμετοχών μας, τα τρία τελευταία χρόνια επιτυγχάνουμε να αποσπούμε τρία βραβεία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΚ και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, κατά τη μικρή τελετή της απονομής που έγινε χτες το απόγευμα στο Γραφείο του ΕΚ στην Αθήνα, ενώ η επίσημη τελετή θα γίνει την προσεχή Τρίτη στις Βρυξέλλες. «Έχουμε εξαιρετικές προτάσεις και σημαντικές δράσεις από την Κοινωνία των Πολιτών», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδημούλης ο οποίος πρότεινε την υποψηφιότητα της Κιβωτού του Κόσμου μίλησε για την 20ετή προσφορά της ΜΚΟ και του πατέρα Αντώνιου που είναι η ψυχή της πρωτοβουλίας. Η Κιβωτός δίνει έμφαση στις ανάγκες των ασυνόδευτων παιδιών, προσφέροντας στέγη, σίτιση, εκπαίδευση, ψυχαγωγία και ό,τι χρειάζεται για να παρηγορηθεί η ψυχή ενός παιδιού που στερείται την οικογένειά του, είπε.

Ο πατήρ Αντώνιος που ήταν παρών μαζί με την πρεσβυτέρα του ανέφερε ότι σ’ αυτή την προσπάθεια δραστηριοποιούνται περισσότεροι από 3.000 εθελοντές και ότι φιλοξενούνται 400 παιδιά στην Αθήνα και 200 στο παράρτημα της Χίου με τη συμμετοχή Ελλήνων και προσφυγόπουλων. Αφηγούμενος ένα μικρό παραμύθι που έγραψε ένα παιδί της Κιβωτού, συγκίνησε τους παρισταμένους και έδωσε τη δύναμη της πίστης στην πρωτοβουλία του.

Την υποψηφιότητα της HOPEgenesis πρότεινε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία τόνισε ότι στην καρδιά της προσπάθειας αυτής είναι το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας και η υπογεννητικότητα που εμφανίζεται κυρίως στις ακριτικές και οικονομικά μειονεκτικές περιοχές της Ελλάδας.

Ο ιδρυτής της οργάνωσης Στέφανος Χανδακάς, μαιευτήρας-γυναικολόγος, είπε ότι αποστολή μας είναι η οικονομική κάλυψη των αναγκών της εγκύου από την αρχή της εγκυμοσύνης της ως και τον τοκετό. Ασκούμε, είπε, τρία χρόνια τον εθελοντισμό, έχουμε συμβάλει στην γέννηση 40 παιδιών ενώ γύρω στις 80 εγκυμοσύνες είναι σε εξέλιξη, σε περιοχές δύσκολες και σε περιπτώσεις γυναικών που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

Ο Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής των Πρασίνων και η οργάνωσή του Άνεμος Ανανέωσης είναι ο τρίτος Έλληνας που τιμήθηκε με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη. Ο κ. Χρυσόγελος μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, προσπαθεί να δώσει ευκαιρίες κοινωνικής ένταξης στους φιλοξενούμενους πολίτες, ξεκινώντας από την αρχή ότι πρέπει να φτιάξουμε μια καλύτερη Ευρώπη. Προσπαθούμε, είπε ο ίδιος, να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη δομή με την οποία να χτίσουμε ένα νέο κοινωνικό και εκπαιδευτικό μοντέλο. Προσπαθούμε να χτίσουμε μια γέφυρα μεταξύ των ανθρώπων που έρχονται στην Ευρώπη και των ευρωπαϊκών αξιών.

Την πρωτοβουλία αυτή πρότεινε για βράβευση ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος ο οποίος απηύθυνε μήνυμα προς τους παρισταμένους από το Βερολίνο, όπου βρισκόταν σε συνέδριο για το προσφυγικό.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…