Ευχαριστώ «όσους φυλάνε Θερμοπύλες» – Αντιδράσεις για την ανάρτηση Πρωτοψάλτη για Έβρο

Ένα «πατριωτικό» μήνυμα συμπαράστασης σε όσους «φυλάσσουν Θερμοπύλες» αυτές τις μέρες στον Έβρο, επέλεξε να στείλει μέσω ανάρτησής της στο Instagram, η δημοφιλής τραγουδίστρια, Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η τραγουδίστρια θυμήθηκε τους 300 του Λεωνίδα και τη μάχη των Θερμοπυλών, ενώ στο τέλος έγραψε ότι είμαστε «σαν έτοιμοι από καιρό»... . Η χρονική συγκυρία που διάλεξε για αυτή την επίμαχη ανάρτηση μόνο προβληματισμούς μπορεί να δημιουργήσει. 

Δεν είναι τυχαίο ότι πολύ γρήγορα έσπευσε να την αναπαράγει στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης, το Μακελειό και πολλοί ακροδεξιοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Αυτές τις μέρες η κατάσταση στον Έβρο φαίνεται ότι ξεφεύγει από κάθε έλεγχο με την ανοχή της κυβέρνησης και της αστυνομίας. Απλοί πολίτες οπλισμένοι με καραμπίνες μιλούν για περιπολίες και για την ανάγκη αντιμετώπισης των «ξένων εισβολέων», τραμπουκίζουν και ξυλοκοπούν δημοσιογράφους, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ Γερμανοί νεοναζί και άλλοι «διάσημοι» ακροδεξιοί από το εξωτερικό επιχειρούν να φτάσουν στα σύνορα για «τουρισμό» ενάντια στους εξαθλιωμένους πρόσφυγες. 

Παρά τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επέλεξε να τοποθετηθεί δημόσια για το επίμαχο ζήτημα τονίζοντας με αφέλεια ότι εμείς είμαστε μαθημένοι να υπερασπιζόμαστε την… Ελλλάδα. 

Στην ανάρτησή της, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ένα ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου στα παιδιά μας που «φυλάσσουν Θερμοπύλες». Απ’ ότι διαφαίνεται θα είναι μία «πράξη» διαρκείας από τον Έβρο μεχρι το Καστελόριζο … Είμαστε όμως μαθημένοι να υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα, κι αυτή τη φορά δεν θα είμαστε 300 θα είμαστε μια γροθιά. Σταθερά προσηλωμένοι στα ιδανικά μας και στον πολιτισμό μας. Δίκαιοι … Σαν έτοιμοι από καιρό…».

Από την άλλη πλευρά, τα λόγια του Γιάννη Αγγελάκα όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Tvxs είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που αφήνουν πίσω την ανθρωπιά και την ευαισθησία τους και προτιμούν να χαϊδεύουν τα αυτιά των ακροδεξιών. «Ντρέπομαι που δεν καταφέραμε να σταματήσουμε μια τέτοια κατρακύλα όλοι εμείς που αυτοπροσδιοριζόμαστε ως ευαίσθητοι, εμπνευσμένοι, καλλιτέχνες, διανοούμενοι κ.λπ. Το χειρότερο όμως και το πιο βαρύ είναι πως οφείλω να ντρέπομαι και για όλους αυτούς τους πολλούς, πολλούς, πάρα πολλούς κι ακόμα περισσότερους που έχουν σταματήσει να ντρέπονται εδώ και χρόνια».

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Στην ερώτηση επισημαίνονται «οι ευθύνες της κυβέρνησης και των κρατικών αρχών για ένα έγκλημα που…