Newsroom

Newsroom

Έξι συλλήψεις – 14 προσαγωγές μετά τον εντοπισμό του σκάφους στη Χίο

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσιας για την μεταφορά οπλισμού και εκρηκτικών από δύο Έλληνες και δύο Τούρκους…

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσιας για την μεταφορά οπλισμού και εκρηκτικών από δύο Έλληνες και δύο Τούρκους , με φουσκωτό σκάφος, που εντοπίσθηκε τα ξημερώματα στη Χίο. Το σκάφος είχε προορισμό την Τουρκία και οι τέσσερις επιβάτες του φουσκωτού συνελήφθησαν. Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν αργότερα στη Χίο, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Οι δύο φέρεται να είναι συνεργάτες των τεσσάρων και είχαν μεταβεί στο νησί και με αυτοκίνητο, το οποίο έφερε αθηναϊκές πινακίδες, προκειμένου να ελέγχουν το χώρο για την ασφαλή μεταφορά του οπλισμού στην Τουρκία.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά 14 προσαγωγές Κούρδων, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, για τους οποίους δεν έχουν προκύψει στοιχεία εμπλοκής στην συγκεκριμένη υπόθεση και πιθανότατα θα αφεθούν ελεύθεροι.
Συνολικά ερευνήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική 10 οικήματα, κυρίως στα Εξάρχεια και στην Θεσσαλονίκη και έχει κατασχεθεί ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό, τα οποία εξετάζονται.
Ανάμεσα στους χώρους που ερευνήθηκαν ήταν και τα γραφεία τουρκικής οργάνωσης στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου είχε δηλώσει ως κατοικία ο ένας από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς στο φουσκωτό σκάφος με τα όπλα στη Χίο.
Έρευνα έγινε και στο σπίτι του ενός εκ των Ελλήνων που επέβαινε στο φουσκωτό, στην Κόρινθο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Κούρδους είχε ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, αλλά δεν του χορηγήθηκε.
Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., συνδέουν την σημερινή υπόθεση με την έκρηξη χειροβομβίδας που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2011 σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία σκοτώθηκε 32χρονος Κούρδος. Τότε είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα, εκτός των άλλων και αντιαρματικά βλήματα, παρόμοια με αυτά που κατασχέθηκαν στην Χίο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η προέλευση των όπλων που κατασχέθηκαν στην Χίο, αλλά η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής είναι σε πλήρη εξέλιξη και μετά την ολοκλήρωση της αναμένονται ανακοινώσεις.

Ο εντοπισμός του φουσκωτού

Τις πρωινές ώρες, σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, που περιπολούσε προληπτικά για παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Χίου, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Αρχές ασφαλείας, εντόπισε μεταξύ Χίου και Οινουσών ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος επτά μέτρων και το προσέγγισε για έλεγχο ρουτίνας.

Οι επιβάτες του φουσκωτού δεν έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν και στον έλεγχο, που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικές ρουκέτες, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Έλληνες, ο οποίος είναι 22 ετών, σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ, για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη