Newsroom

Newsroom

Εξετάσεις για 650.000 δημόσιους υπαλλήλους, σε διαθεσιμότητα όσοι κόβονται

Γραπτό τεστ και βαθμολόγηση των τυπικών προσόντων και του προσωπικού φακέλου θα περιλαμβάνει η αξιολόγηση του προσωπικού στην οποία θα…

Γραπτό τεστ και βαθμολόγηση των τυπικών προσόντων και του προσωπικού φακέλου θα περιλαμβάνει η αξιολόγηση του προσωπικού στην οποία θα υποβληθούν σταδιακά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Θα προηγηθεί η αξιολόγηση όσων υπαλλήλων υπηρετούν σε υπουργεία που έχει οριστικοποιηθεί το οργανόγραμμά τους (μετά τον Νοέμβριο) καθώς και μεγάλων κατηγοριών εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως για παράδειγμα όσοι έχουν προσληφθεί εκτός διαγωνιστικών διαδικασιών (π.χ. ΑΣΕΠ). Στόχος της συγκεκριμένης επιλογής είναι να πραγματοποιηθεί σταδιακά η διαδικασία προκειμένου να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.
Οσοι δημόσιοι υπάλληλοι λάβουν τις χαμηλότερες βαθμολογίες μετά από τη συνολική τους αξιολόγηση και διαπιστωθεί ότι δεν μπορούν να υπηρετήσουν πουθενά αλλού στο Δημόσιο, θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν χρόνο, λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους και μετά θα απολυθούν. Το γραπτό τεστ στο οποίο θα υποβληθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο (πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), εκτός των υπαλλήλων που έχουν γνώσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί υπό την επίβλεψη του ΑΣΕΠ και θα απλοποιηθεί στο πρότυπο του τεστ δεξιοτήτων που είχε διοργανώσει η ανεξάρτητη αρχή το 2008. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα χρειαστούν τη βοήθεια φροντιστηρίων αφού δεν θα υπάρχει συγκεκριμένη ύλη στην οποία θα εξεταστούν.

Οι δεξιότητες και οι ικανότητες του προσωπικού που θα αξιολογηθούν με γραπτή εξέταση (για υπαλλήλους ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ).

Για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα συνυπολογιστούν κυρίως η προϋπηρεσία, η συμπεριφορά στο εργασιακό περιβάλλον και κοινωνικά κριτήρια (π.χ. οικογενειακή κατάσταση).

Η γραπτή εξέταση θα γίνει υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Ο αρμόδιος υπουργός Α. Μανιτάκης έχει επικοινωνήσει με τον επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής Γ. Βέη προκειμένου να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία που διαθέτει το ΑΣΕΠ σχετικά με τη διενέργεια διαγωνισμών όπως το τεστ δεξιοτήτων. Πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να απλοποιήσει το γραπτό τεστ, το οποίο θα καταλαμβάνει το 20-25% της τελικής βαθμολογίας.


Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

παλαι συνταγμα

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, αλληλέγγυοι, συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν…

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

karvounopoulos

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, μετά την περιπέτεια υγείας του και το εγκεφαλικό.