Newsroom

Newsroom

Εξαρθρώθηκε υπερατλαντικό κύκλωμα εμπορίας όπλων

Στην εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας όπλων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα προχώρησε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία…

Στην εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας όπλων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα προχώρησε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Αττική, Ζάκυνθο και Ρέθυμνο, συνελήφθησαν χθες τρία άτομα, ενώ στην Αμερική συνελήφθη ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος, ένας 45χρονος Ελληνοαμερικάνος.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση ξεκίνησε πριν από τέσσερις μήνες, όταν εντοπίστηκε και ανακλήθηκε από τους Αμερικανούς, στη Νάπολη της Ιταλίας, ένα φορτίο με 69 πυροβόλα όπλα, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και μεγάλου αριθμού πυρομαχικών και συνελήφθη στις ΗΠΑ ο αρχηγός, στις αρχές Ιουνίου.

Ο Ελληνοαμερικάνος αγόραζε τα όπλα και τα πυρομαχικά από τις ΗΠΑ, τα φόρτωνε σε αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του και τα έστελνε με πλοία στη Νάπολη, απ΄ όπου τα παραλάμβαναν Έλληνες από τη Ζάκυνθο και έστελναν το μεγαλύτερο μέρος στην Κρήτη. Εκεί ως παραλήπτης εμφανιζόταν ένας 67χρονος από χωριό του Ρεθύμνου.

Με τρόπο αυτό, τον Ιανουάριο του 2010, το κύκλωμα κατάφερε να εισάγει 40 40 πυροβόλα όπλα, κυρίως περίστροφα και πιστόλια και 1500 σφαίρες, τα οποία όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, κατέληξαν στη Ζάκυνθο.

Κατά τη συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 37 και 44 ετών, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μακρύκαννο τυφέκιο Marlin 0,22 και ένα περίστροφο, το οποίο φέρεται ότι ανήκει στο συγκεκριμένο φορτίο, που εισήγαγαν τον Ιανουάριο τον 2010.

Σε ότι αφορά τις έρευνες στο σπίτι του φερόμενου ως αρχηγού στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, μία κυνηγετική καραμπίνα και διάφορα έγγραφα, σχετικά με την άφιξη στη χώρα μας και τη μετάβαση στην Ιταλία, μελών της οργάνωσης το Μάρτιο του 2012 για τη παραλαβή του κατασχεθέντος τελικά φορτίου όπλων.

Στο σπίτι του 67χρονος από χωριό του Ρεθύμνου, που φέρεται ως ο τελικός αποδέκτης του φορτίου των όπλων, βρέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο, μία σκοπευτική διόπτρα, εξαρτήματα πυροβόλων όπλων και σφαίρες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε και ο αριθμός τηλεφώνου που επικοινωνούσε με τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι τρεις συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.


Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

versailles

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

Τονίζοντας ότι «η πρόσβαση στα τρόφιμα είναι ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο»…

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

rafah

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε συνοικίες της Ράφα, αφότου είχε δώσει εντολή εκκένωσης

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, από αέρος και από το πυροβολικό, συνεχίζονται από την περασμένη νύχτα και…