Εύβοια: Μεγάλες καταστροφές σε Ροβιές, Αιδηψό και Μαντούδι

Τα ορμητικά νερά από το καμένο βουνό πλημμύρισαν τις Ροβιές - Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες

5980791

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχει προκαλέσει σε περιοχές της Εύβοιας η κακοκαιρία Elias που πλήττει και σήμερα τη χώρα, με τα σημαντικότερα προβλήματα να καταγράφονται στις Ροβιές, την Αιδηψό και το Μαντούδι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, στις Ροβιές από τις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης κατέβηκε μεγάλος όγκος νερού από το καμένο βουνό, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν χείμαρροι, καθώς στα γεφυράκια που βρίσκονται πάνω στα ρέματα κατέβηκαν τόνοι καμένων κορμών και άλλων φερτών υλικών και το νερό “φράκαρε” εκεί και δεν μπορούσε να φύγει. Μάλιστα, πολλά σπίτια που βρίσκονται κοντά σε ρέματα αντιμετωπίζουν πρόβλημα στατικότητας, καθώς το νερό “έσκαψε” τα θεμέλιά τους.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι από τις μεγάλες φωτιές του 2021 στην Εύβοια δεν έγιναν ποτέ οι απαραίτητες εργασίες στο βουνό ώστε να προστατευτούν οι οικισμοί από τα καμένα δέντρα που υπάρχουν ακόμα εκεί.

Από την πλευρά του, μιλώντας στο Mega, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Αργύρης Λιάσκος, δήλωσε: “Η περιοχή μας, από τη μια άκρη του δήμου μέχρι την άλλη, είναι πάρα πολύ πλημυρισμένη από χθες. Όλη νύχτα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι ανάμεσα στη Λίμνη και το Μαντούδι, είμαστε εγκλωβισμένοι με τους πυροσβέστες και δεν μπορούμε να πάμε πουθενά. Πάρα πολλά νερά, έχουν βγει τα ποτάμια, έχουν καταστραφεί δρόμοι, ας ελπίζουμε να στέκονται οι κεντρικές γέφυρες, μην τις βρούμε το πρωί να λείπουν κι αυτές και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα”.

Πολύ δύσκολες είναι εξάλλου οι τελευταίες ώρες στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή, αφού οι διασώσεις και οι απεγκλωβισμοί ανθρώπων είναι συνεχείς. Ανάμεσά τους οι πυροσβέστες χρειάστηκε να παρέμβουν για να απεγκλωβίσουν μία μητέρα και ένα μικρό παιδί στο Ασμήνιο που τους είχαν κυκλώσει τα νερά. Επίσης επιχειρούν με βάρκες και στο Πευκί, τις Γούβες, το Προκόπι και άλλα χωριά της κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, ενώ οι εκκλήσεις είναι συνεχείς από παραλιακά χωριά της Ιστιαίας. Ακόμη και η μετακίνηση πυροσβεστικών δυνάμεων από το κέντρο της Χαλκίδας στη Βόρεια Εύβοια είναι αδύνατη, καθώς οι δρόμοι δεν το επιτρέπουν, ενώ χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται όλη τη νύχτα για να μπορέσουν να ανοίξουν δίοδο να περάσουν τα σωστικά συνεργεία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Εξάλλου, απαγόρευση της κυκλοφορίας στις ευρύτερες περιοχές των περιοχών Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες Ευβοίας αποφασίστηκε κατόπιν εντολής του δημάρχου, λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Οι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών ειδοποιήθηκαν με μήνυμα του 112 για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Με εντολή του δημάρχου απαγορεύεται η κυκλοφορία στις ευρύτερες περιοχές των Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…