Έβρος: Επιχείρηση διάσωσης δεκάδων μεταναστών – Περισυνελέγησαν 91

Στο σημείο βρίσκονται άντρες της ΕΜΑΚ με βάρκα, για να παραλάβουν τους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολλά παιδιά.

metanastes1

Ακόμη μια τραγική ιστορία με μετανάστες που αναζητούσαν ένα καλύτερο αύριο.

Ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Κυριακής, η επιχείρηση των ελληνικών αρχών στον Έβρο, για την περισυλλογή 91 μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν σε νησίδα στην περιοχή Μαρασιά.

Μικρά παιδιά χαιρετούν τους στρατιώτες, τους συνοριοφύλακες και τους άντρες της ΕΜΑΚ που έχουν σπεύσει για να τα σώσουν μαζί με τους γονείς τους. Ο Έβρος έγινε για 4 μέρες, ο τόπος που έζησαν τις πιο δραματικές στιγμές της ζωής τους. Οι διακινητές τους εγκατέλειψαν στα σύνορα, σε μία βραχονησίδα και έγιναν καπνός. Οι μετανάστες παρέμειναν μόνοι, φοβισμένοι και αβοήθητοι, με την δραματική υπόθεση να φέρνει νωρίτερα επικοινωνία Αθήνας – Άγκυρας για το μεταναστευτικό.

Σε πλήρη εξέλιξη από τις 18:30 η επιχείρηση των ελληνικών αρχών στον Έβρο, για την περισυλλογή μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή Μαρασιά, σε μια βραχονησίδα για τέσσερις μέρες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πρόσφυγες αφού διασωθούν, στη συνέχεια θα απομακρυνθούν από την περιοχή με λεωφορεία.

Την παρουσία των προσφύγων σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο έχει επιβεβαιώσει με ανακοίνωσή της η υπηρεσιακή κυβέρνηση, καθώς με ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, επισήμαινε ότι «τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα».

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι «η κυβέρνηση προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος στη χώρα» και πως οι «ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…