Politico: Η σκιά της Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο – Στο μικροσκόπιο το δίκτυο EU40 των Ευρωβουλευτών

Politico: Μεταξύ των ανθρώπων που μπήκαν στο «μάτι» των Αρχών ήταν και μέλη της ομάδας που αφορά νέους Ευρωβουλευτές, με την ονομασία EU40, της οποίας πρόεδρος ήταν η Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής από το 2019.

kaili 4

Μετά από έρευνα για διαφθορά στους κόλπους του Ευρωκοινοβουλίου τον περασμένο Δεκέμβριο, στο μικροσκόπιο μπήκαν συνεργάτες της Εύας Καϊλή, αλλά και γενικότερα η έννοια του υπερβολικού lobbying. Η σύλληψη της πρώην ευρωβουλευτή από τις βελγικές αρχές φαίνεται ότι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Σε άρθρο του το Politico ερευνά το δίκτυο Ευρωβουλευτών EU40, την πραγματική του σχέση με τις εταιρείες τεχνολογίας και το lobbying στις Βρυξέλλες

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει το Politico, μεταξύ των ανθρώπων που μπήκαν στο «μάτι» των Αρχών ήταν και μέλη της ομάδας που αφορά νέους Ευρωβουλευτές, με την ονομασία EU40, της οποίας πρόεδρος ήταν η Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής από το 2019.

Η προεδρία της Καϊλή εν τέλει έληξε άδοξα με την εξέλιξη της υπόθεσης του Qatargate τον περασμένο Δεκέμβριο και τη συνακόλουθη σύλληψη της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Υπό το φως των εξελίξεων πολλοί ευρωβουλευτές και συνεργάτες αποχώρησαν από το εν λόγω δίκτυο ενώ μερικοί κατήγγειλαν πως η ομάδα τους εμφάνιζε ως μέλη παρόλο του δεν είχαν δώσει τη συγκατάθεση τους.

Σε κάθε περίπτωση το EU40 είναι ακόμη ενεργό και πρόσφατα ξεκίνησε ξανά τις δραστηριότητες του. Αξίζει να σημειωθεί πως το Politico στην έρευνα του σημειώνει πως «δεν υπάρχει ένδειξη για κάποια παράνομη δραστηριότητα».

Πρώην μέλη της οργάνωσης που μίλησαν στο Politico, περιέγραψαν το πώς μεγάλες εταιρείες, όπως η Google και η Microsoft, πλήρωναν για να έχουν πρόσβαση στους ευρωβουλευτές, οι οποίοι ασχολούνταν με θέματα τεχνολογίας. «Πολλοί ευρωβουλευτές ήταν ευτυχείς που τους κερνούσαν, τους έδιναν δείπνο και τους ασκούσαν πιέσεις για περισσότερο από μια δεκαετία» σχολίασε ο δημοσιογράφος του Politico Τζιάν Βολπιτσέλι.

Συνολικά 71 ευρωβουλευτές συμμετείχαν στο EU40 και έξι στο διοικητικό συμβούλιο ενώ πλέον έχουν μειωθεί σε 56, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας της οργάνωσης.

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος