Newsroom

Newsroom

"Europoly": Ένα φεστιβάλ για "τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει" στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το πρώτο θεματικό φεστιβάλ της χρονιάς, με τίτλο «Europoly - Παραστάσεις για τη Γηραιά Ήπειρο που αλλάζει» ετοιμάζεται να φιλοξενήσει από τις 17 Δεκεμβρίου η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

584a97921dc52496578b49cf

Πρόκειται για ένα θεατρικό και κινηματογραφικό εγχείρημα έξι ευρωπαϊκών πολιτιστικών οργανισμών που, όπως «προδίδει» το όνομα του, αφορά κάποιες από τις κυρίαρχες προβληματικές αυτή τη στιγμή στη γηραιά ήπειρο. «Στην Ευρώπη, οι κρίσεις ξεσπούν σήμερα η μια πίσω απ’ την άλλη. 

Πρόκειται πλέον για μια μόνιμη κατάσταση την οποία φαίνεται να έχουμε συνηθίσει. Ωστόσο, πίσω από κάθε κρίση υπάρχουν άνθρωποι, οι ζωές τους, η πραγματικότητα που βιώνουν. Τις ιστορίες των ανθρώπων αυτών αφηγούνται τρία νέα θεατρικά έργα από την Πορτογαλία την Ελλάδα και τη Γερμανία» σημειώνουν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές της Πειραματικής Σκηνής, Ανέστης Αζάς και Πρόδρομος Τσινικόρης για το «Europoly».

Στο πλαίσιό του θα παρουσιαστεί η πορτογαλική περφόρμανς «Monday» της Κλαούντια Ντίας αλλά και η παράσταση «Καθαρή πόλη» των Αζά και Τσινικόρη που επιστρέφει μετά την περσινή της παρουσίαση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για να μιλήσει για τα στερεότυπα. 

Υπάρχει τέλος και το «Lessons of leaking» της ομάδας machine eX από τη Γερμανία που έχει αναπτύξει δική της γλώσσα επηρεασμένη από τα video games με γρίφους.

Το «Europoly» διοργανώνεται από το Ινστιτούτου Γκέτε σε συνεργασία με το Kammerspiele του Μονάχου, τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το Sirenos – International Theatre Festival του Βίλνιους, το Teatro Maria Matos της Λισαβόνας και το Tiger Fringe Festival του Δουβλίνου.Γενική είσοδος 10 ευρώ.  

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…