Newsroom

Newsroom

Europa League: Στον τελικό η "Σταχτοπούτα" Ντνίπρο κόντρα στο φαβορί Σεβίλλη

Σεβίλλη και Ντνίπρο θα διεκδικήσουν το κύπελο στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στη Βαρσοβία στις 27 Μαΐου.

sevilla podo

Σεβίλλη και Ντνίπρο θα διεκδικήσουν το κύπελο στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στη Βαρσοβία στις 27 Μαΐου.

Η Σεβίλη απέκλεισε με δύο νίκες τη Φιορεντίνα και θα είναι παρούσα στον τελικό για να υπερασπιστεί τον τίτλο της απέναντι στη Ντνίπρο. Το 3-0 του πρώτου αγώνα στην Ανδαλουσία είχε ουσιαστικά κρίνει τα πάντα από το πρώτο παιχνίδι, ωστόσο η εξαιρετική ομάδα του Ουνάι Έμερι επικράτησε και στη Φλωρεντία. Το 1-0 έγραψε ο δεινός σκόρερ των Ισπανών Μπάκα. Στο 27΄ σε κόρνερ και πάλι του Μπανέγα ο Κόκε γύρισε την μπάλα με το κεφάλι και  ο Καρίσο διπλασίασε, σφραγίζοντας από πολύ νωρίς τη νίκη πρόκριση της ομάδας του, με τελικό σκορ 2-0. Στο 66ο λεπτό οι «βιόλα» είχαν την ευκαιρία να μειώσουν, αλλά ο Ίλιτσιτς ο οποίος εκτέλεσε το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Πιζάρο από τον Κριχόβιακ έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρίκο.

Ιστορία έγραψε η Ντνίπρο, που είχε αποκλείσει και τον Ολυμπιακό , επικρατώντας με 1-0 της Νάπολι στο κατάμεστο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου και σε συνδυασμό με το 1-1 στο «Σαν Πάολο» άφησαν εκτός της ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, που θα πρέπει να αναζητά ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.Καλά στημένη αμυντικά η ουκρανική ομάδα ενώ εξαιρετική απόδοση είχε ο τερματοφύλακάς της Μπόικο, που αντέδρασε εξαιρετικά νικώντας τον Ιγκουαΐν στο μεταξύ τους τετ-α-τετ στο 8ο λεπτό και αποκρούοντας την κεφαλιά του Αργεντινού στο 28΄.

Στο δεύτερο μέρος η Ντνίπρο βγήκε στην επίθεση για να αιφνιδιάσει, με την επιλογή του Μάρκεβιτς να δικαιώνεται καθώς το σουτ του Λίτσκεβιτς στο 49΄ μπορεί να πέρασε ελάχιστα άουτ αλλά η κεφαλιά του Σέλεζνιοφ στο 58΄ κατέληξε στα ιταλικά δίχτυα για το 1-0, με υποψία επιθετικού φάουλ πάντως του σκόρερ στον Μπρίτος.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…