Europa League: Ατυχία και διαιτησία στέρησαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό – Ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ στο Μπακού

O Παναθηναϊκός πήρες τον πρώτο του βαθμό στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 κόντρα στην Σταντάρ στη Λιέγη. Το σκορ δεν ικανοποιεί τους «πράσινους», καθώς είχαν προηγηθεί 2-0, με δύο υπέροχα γκολ του Ιμπάρμπο.

58091f151dc5240e588b49f3

Ο Παναθηναϊκός των πρώτων 45 λεπτών ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Με όλες τις γραμμές να δουλεύουν ρολόι και τους Λέτο, Ιμπάρμπο να κάνουν μεγάλο ματς, οι «πράσινοι» κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Στιλ κι αν εξαιρέσει κανείς μία φάση με τον Μπελφοντίλ στον 21΄, ο Στιλ πέρασε ένα από τα πιο ήσυχα βράδια της καριέρας του.

Κι αν πριν από λίγο καιρό στο Βίγκο ο Παναθηναϊκός έχασε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, απόψε αποδείχθηκε πολύ πιο αποτελεσματικός και σε δύο τελικές προσπάθειες που είχε στο πρώτο 45λεπτο κατάφερε να πετύχει ισάριθμα τέρματα. «Δράστης» και στις δύο περιπτώσεις ήταν ο Βίκτορ Ιμπάρμπο.

Ο Κολομβιανός άνοιξε το σκορ στο 12΄ με εξαιρετικό σουτ από πολύ πλάγια στην περιοχή, ενώ στο 36΄, από το συνδυασμό Λεντέσμα, Λέτο, ο Ιμπάρμπο έγινε αποδέκτης της μπάλας από το 1-2 με τον Αργεντινό και με άψογο πλασέ «έγραψε» το 2-0.

Στη συνέχεια ο διαιτητής έκανε τραγικό λάθος, δίνοντας ξανά το δικαίωμα στους γηπεδούχους να ελπίζουν. Ο Ορλάντο Σα έπεσε στην περιοχή του Παναθηναϊκού από μαρκάρισμα του Κουτρουμπή, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επαφή, και ο Πολωνός, Στεφάνσκι με υπόδειξη του βοηθού τελικής γραμμής υπέδειξε πέναλτι.

Ο Εντμίλσον Ζούνιορ μείωσε, παρά την προσπάθεια του Στιλ (1-2) με τους «πράσινους» με τον Στραματσόνι να είναι έξαλλος με το σφύριγμα της λήξης και να αποβάλλεται.

Στο 82΄ ο Μπελφοντίλ με απευθείας φάουλ ισοφάρισε (2-2) και το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη στους ομίλους του Europa League.

Ήττα για ΠΑΟΚ με 2-0

Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την πρώτη ήττα στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ με 2-0 στο Αζερμπαϊτζάν από την Καραμπάγκ.

H Καραμπάγκ πίεσε αρκετά τον ΠΑΟΚ στο πρώτο εικοσάλεπτο και είχε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί.

Στο 56′ ο Μάτος δεν τραβήχτηκε για το οφσάιντ στην πάσα του Μεντβέντεφ και ο Κιντάνα πλάσαρε τον Γλύκο ανοίγοντας το σκορ.

Οι κινήσεις του Ίβιτς σε επίπεδο τακτικής και αλλαγών δεν απέδωσαν, ο ΠΑΟΚ δεν βελτίωσε την απόδοσή του και μοιραία δέχθηκε το 2-0 στο 87΄ από τον Αμιργκουλίγεφ, έχασε τους τρεις βαθμούς και έβαλε την αντίπαλό του στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ισν

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…