Newsroom

Newsroom

Eurogroup: Διαβεβαιώσεις Στουρνάρα για τήρηση του ελληνικού προγράμματος

Τη διαβεβαίωσή του ότι θα τηρηθεί το δημοσιονομικό πρόγραμμα έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου…

Τη διαβεβαίωσή του ότι θα τηρηθεί το δημοσιονομικό πρόγραμμα έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, μετά τη λήξη της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες. Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, εξετάστηκαν τα πρώτα πορίσματα των ελεγκτών της τρόικας από την επίσκεψή τους στην Αθήνα, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα επανέλθουν στο ελληνικό ζήτημα, όταν η τρόικα ολοκληρώσει την αξιολόγησή της.

Ο κ. Γιούνγκερ δήλωσε ότι ο Έλληνας υπουργός οικονομικών δεν υπέβαλε επίσημο αίτημα στο Eurogroup για χρονική παράταση του στόχου μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο όριο του 3%. Όσον αφορά το ελληνικό ομόλογο που λήγει στις 20 Αυγούστου, ο Γιούνγκερ διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί λύση και τόνισε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Σε ό,τι αφορά την Ισπανία, το Eurogroup έλαβε πολιτική απόφαση για τις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης των ισπανικών τραπεζών με χορήγηση μέχρι το τέλος του μήνα πακέτου 30 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τη Μαδρίτη.. Ο Επίτροπος οικονομίας, Όλι Ρεν, ξεκαθάρισε ότι οι όροι της βοήθειας περιορίζονται στον τραπεζικό τομέα
και πρόσθεσε ότι οι σχετικές αποφάσεις θα συγκεκριμενοποιηθούν σε έκτακτο Eurogroup, που θα διεξαχθεί στις 20 Ιουλίου. Ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου για την Ισπανία μπορεί να φθάσει τα δεκαπέντε χρόνια, αλλά θα είναι κατά μέσον όρο δωδεκάμισι χρόνια, διευκρίνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Το πακέτο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών μπορεί να φθάσει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά, αλλά το ύψος του τελικού ποσού θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες που θα αποτιμηθούν κατ τον έλεγχο κάθε μίας τράπεζας.

Τέλος, το Eurogroup αποφάσισε να δώσει παράταση ενός έτους στην Ισπανία, προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ, ως το 2014.

Εντωμεταξύ, οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης ανανέωσαν για δυόμισι επιπλέον χρόνια τη θητεία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ως Προέδρου του Eurogroup.


Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…