Newsroom

Newsroom

Eurogroup: Άμεσα ο σχηματισμός κυβέρνησης και εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με αφορμή τις εκλογές στην Ελλάδα. Σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει…

eurogroup

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με αφορμή τις εκλογές στην Ελλάδα. Σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε σχηματισμό κυβέρνησης που θα τηρήσει το πρόγραμμα στο οποίο έχει δεσμευτεί η χώρα.«Το Eurogroup επιθυμεί να σχηματιστεί γρήγορα νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα η οποία θα εφαρμόσει το πρόγραμμα στο οποίο δεσμεύθηκαν στις αρχές του χρόνου η χώρα και η ευρωζώνη».

«Το Eurogroup αναγνωρίζει τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν ήδη κάνει οι Έλληνες πολίτες και είναι πεπεισμένο ότι η συνέχιση των οικονομικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι η καλύτερη εγγύηση για να ξεπεράσει η χώρα τις τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις», προσθέτει η ανακοίνωση. Όπως επίσης αναφέρει η ανακοίνωση, το Eurogroup περιμένει πως η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά το σχηματισμό κυβέρνησης, ώστε να γίνει ανταλλαγή απόψεων με τη νέα κυβέρνηση για το δρόμο που θα ακολουθηθεί και να προετοιμαστεί η αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος. «Το Eurogroup επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του να βοηθήσει την Ελλάδα στις προσπάθειες προσαρμογής που κάνει για να αντιμετωπίσει τις πολλές προκλήσεις της οικονομίας της».
Ανοιχτά πλέον έχει μπει στη συζήτηση η πρόθεση των Ευρωπαίων να παραταθεί το χρονικό διάστημα της επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί στην Ελλάδα για τη μείωση του ελλείμματος, όπως επέτρεψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμβεί στην περίπτωση της Ισπανίας.


Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

GM46aWlXwAAztWj

Βέλγιο: Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ της πράσινης μετάβασης

Oι φοιτητικές οργανώσεις «End Fossil Ghent» και «Ghent Students for Palestine» ένωσαν τις δυνάμεις τους…

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…