Newsroom

Newsroom

Έτρεξε να υπερασπιστεί το ΔΝΤ ο Θεοδωράκης: "Γιατί να συγκρουστούμε με το ΔΝΤ;"

Άλλος ένας υποστηρικτής του ΔΝΤ βρέθηκε και αυτή τη φορά ακούει στο όνομα Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού μάλλον δεν διάβασε με προσοχή τη συνομιλία Τόμσεν – Βελκουλέσκου και αναρωτιέται: «Γιατί, λοιπόν, να συγκρουστούμε αυτή τη στιγμή με το ΔΝΤ;».

56fe3d8c1dc524433c8b4698 1

Έτσι λοιπόν ο Σταύρος δεν κατανοεί προς τι η σύγκρουση με το Ταμείο, ασχέτως βέβαια κι αν τα δύο στελέχη του Ταμείου συζητούσαν για το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος για να ευθυγραμμιστεί η Ελλάδα με τις επιταγές του.

Το Ταμείο, κατά τον πρόεδρο του Ποταμιού, «ζητά να κοπεί δραστικά το ελληνικό χρέος και πρακτικά να υπάρξουν λιγότερα μέτρα, άρα και λιγότεροι φόροι για τους Έλληνες». Βέβαια, σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει από τις διαπραγματεύσεις για το κλείσιμο της αξιολόγησης, το ΔΝΤ είναι εκείνο που ζητά πιο επώδυνα μέτρα, τα οποία ξεφεύγουν κατά πολύ από τη συμφωνία του Ιουλίου. Ως εκ τούτου, κατέληξε στο ερώτημα: «Γιατί, λοιπόν, να συγκρουστούμε αυτή τη στιγμή με το ΔΝΤ;», σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984.

Ο κ. Θεοδωράκης παρουσιάζεται ως ένας «ρεαλιστής» πολιτικός που δείχνει να μη διαφωνεί ιδιαίτερα με τη γραμμή: «Βάστα γερά ΔΝΤ». Αλήθεια, από πού προκύπτει πως το Ταμείο θέλει λιγότερα μέτρα; Γιατί η γραμμή του ΔΝΤ λέει το εξής: Είτε θα κόψουμε το χρέος και θα θέσουμε μικρότερους δημοσιονομικούς στόχους – πράγμα εκ των πραγμάτων ανέφικτο από τη στιγμή που το Βερολίνο «ανατριχιάζει» στην ιδέα ενός κουρέματος, είτε θα ζητήσουμε κι άλλα μέτρα ώστε να βγαίνουν οι στόχοι και το χρέος να μείνει έτσι «βιώσιμο» στα χαρτιά με δύο – τρεις παραμετρικές αλλαγές. Δεν έπιασε ο πόνος το ΔΝΤ ούτε για τους φορολογούμενους, ούτε για τους συνταξιούχους. Απλώς θέλει να περάσει η γραμμή του, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και απεργάζεται κάθε τρόπο (σ.σ. πιστωτικό γεγονός) για να το πετύχει. Και ο Σταύρος ή αδυνατεί ή δεν θέλει να το κατανοήσει…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

KERKYRA 2

Απίστευτο και όμως Κερκυραϊκό: Της έριξαν «Μπότη» στο κεφάλι – Έπεσε από το γραφείο του δημάρχου (video)

Το ιστορικό έθιμο των Μπότηδων παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο στην φετινή του εκδοχή καθώς από…