Ετούρκεψε ο Σουλτάνος;

Το ψευδεπίγραφο στίγμα του προπαγανδιστικού αφηγήματος δόθηκε από τον ίδιο τον Μητσοτάκη, τον Μάιο του 2022

mitsotakis vouli 1

Ενώ ο Μητσοτάκης αποτελεί την πιο ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού, ενώ το κράτος -μηχανισμός και θεσμικά όργανα- συγκροτείται, επί των ημερών του, όπως μία Α.Ε. με αντικείμενο την μεσιτεία (brokerage) των πολύ μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, έχει κατορθώσει με τον καθολικό έλεγχο ενός αργυρώνητου μηχανισμού προπαγάνδας, ξεπλύματος προσώπων και πολιτικών και ομερτά, να επιβάλει το αφήγημα της «μεταρρυθμιστικής» και «προοδευτικής» διακυβέρνησης από ένα κόμμα «σύγχρονο, φιλελεύθερο και πολυσυλλεκτικό».

Το ψευδεπίγραφο στίγμα του προπαγανδιστικού αφηγήματος δόθηκε από τον ίδιο τον Μητσοτάκη, τον Μάιο του 2022, στο 14 Ο τακτικό Συνέδριο του κόμματος του: “Η Ν.Δ. είναι ένα προοδευτικό κεντροδεξιό κόμμα στο οποίο συγκλίνουν όλα τα προοδευτικά ρεύματα”.

Το ακούς και αναρωτιέσαι: “Ετούρκεψε ο Σουλτάνος;” Πριν την επιβολή του δικού του αφηγήματος ο Μητσοτάκης φρόντισε (με τον πυρηνικό μηχανισμό της προπαγάνδας του) να απενεργοποιήσει -με συκοφαντίες, στρεβλώσεις και επικίνδυνες στοχοποιήσεις- την Αριστερά. Η βασική σκαλέτα της συκοφάντησης είναι:

Η Αριστερά έχει προτάσεις απολύτως ανεδαφικές και εντελώς ανεφάρμοστες και εάν (ως υπόθεση εργασίας) εφαρμόζονταν θα οδηγούσαν στη διάλυση της οικονομίας, της κοινωνίας και στη διεθνή απομόνωση της χώρας. Άρα η Αριστερά ουσιαστικά δεν έχει προτάσεις.

Η Αριστερά υποστηρίζει την ανεξέλεγκτη είσοδο και παραμονή μεταναστών στη χώρα (πολιτική των ανοιχτών συνόρων ή «ξέφραγο αμπέλι»), επιθυμεί τον αφελληνισμό της χώρας, δεν προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα, διχάζει και οδηγεί τη χώρα σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα.

Η Αριστερά επιδιώκει να επιβάλλει τις απόψεις της χωρίς να σέβεται τους κανόνες της Δημοκρατίας. Επικαλείται το Σύνταγμα και τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ίδια ώρα παρέχει πολιτική κάλυψη σε «μπαχαλάκηδες» και στην «Αριστερή τρομοκρατία» που αντιστρατεύονται τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία. Κατόπιν ο δρόμος για την ακραία νεοφιλελεύθερη «Κυβέρνηση Α.Ε.» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ανοιχτός.

Διαλύει το ΕΣΥ για να το μετατρέψει σε προθάλαμο των ιδιωτικών συμφερόντων της υγείας, εις επίρρωση του ρητού «αν έχεις τύχη διάβαινε και χρήμα την υγειά σου». Υποβαθμίζει τα δημόσια πανεπιστήμια κόβοντας από την τριτοβάθμια εκπαίδευση 40.000 νέους κάθε χρόνο ως ακατάλληλους, οι οποίοι μπορούν ναισοτιμηθούν με τους επιτυχόντες εάν (χωρίς εξετάσεις) έχουν να πληρώσουν αδρά το φημισμένο -μη κρατικό- «Foufoutos College».

Καταργεί κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος αφού όπως είπε ο ίδιος ο Μητσοτάκης (από το 2018): “Το 8ωρο και οι σταθερές εργασιακές σχέσεις αποτελούν παρωχημένες έννοιες”. Για την ασφάλεια (δολοφονίες, Greek mafia) και την Δημοκρατία (Novartis, παρακολουθήσεις, έγκλημα των Τεμπών και της Πύλου) θα μιλήσουμε μιαν άλλη φορά. Η περίπτωση του βουλευτή, πρώην υφυπουργού, κ. καθηγητή, Άγγελου Συρίγου, αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο.

Της τελευταίας του (τυχαίας;) δήλωσης για την «Συνθήκη της Λωζάνης» είχαν προηγηθεί άλλες:
Για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου: “Να θυμίσω ότι από το 1969 είχε ιδρυθεί μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα, τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις”. Για την εξέγερση του πολυτεχνείου αναφέρθηκε απαξιωτικά μιλώντας για “μυθολογία που είχε και εξακολουθεί να έχει στο επίκεντρό της το Πολυτεχνείο”.

Η τελευταία προκλητική κι επικίνδυνη δήλωση του: “Σήμερα θεωρώ ότι πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση και να πούμε την πραγματικότητα. Η συνθήκη της Λωζάνης είναι μια συνθήκη παρωχημένη”.

Είχε προηγηθεί (21.7.23) ο Μητσοτάκης: “Είναι σχετική έννοια η εθνική κυριαρχία”. Τα βλέπεις και απαντάς: “Δεν ετούρκεψε ο Σουλτάνος. Τουρκεμένος ήτανε από τα γεννοφάσκια του”.

“Αυτήν τη νύχτα κοιτώντας τ’ αστέρια, έφτασα στο συμπέρασμα πως υπάρχουν πολύ περισσότερα άστρα απ’ όσα χρειάζονται”.

Quino, Αργεντινός σκιτσογράφος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…