Ετοιμάζουν κερκίδα μόνο για μαύρους στο γήπεδο της Ντιναμό Κιέβου

Κερκίδα μόνο για μαύρους ετοιμάζουν στο γήπεδο της Ντιναμό Κιέβου.

Κερκίδα μόνο για μαύρους ετοιμάζουν στο γήπεδο της Ντιναμό Κιέβου.

Το ότι ο αποκαλούμενος “Δεξιός Τομέας” έχει εισχωρήσει σε μεγάλο βαθμό μέσα στην Ουκρανική κοινωνία αναφέρεται εκτενώς σε πολλά δημοσιεύματα από την εποχή της έναρξης του πολέμου ωστόσο η απόφαση που έλαβε η διοίκηση της Ντιναμό Κιέβου έχει ήδη δώσει τροφή για αρνητικά σχόλια.

Μετά τα πρόσφατα επεισόδια εις βάρος τεσσάρων μαύρων φιλάθλων στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου κατά τα οποία οπαδοί της ουκρανικής ομάδας πρωταγωνίστησαν σε ρατσιστική επίθεση ο διευθυντής του «Ολιμπίνσκι», Βλάντιμιρ Σπιλτσένκο είχε μια ιδέα, την οποία μάλιστα κοινοποίησε στους ανθρώπους της Ντιναμό, οι οποίοι φαίνεται να τη δέχονται. Τη δημιουργία μιας κερκίδας μόνο για μαύρους φιλάθλους, οι οποίοι θα θέλουν να παρακολουθήσουν τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας. Θεωρεί ότι έτσι θα καταφέρουν να τους προστατεύσουν από τυχόν επεισόδια εις βάρος τους.

Από την απόφαση έχει προκληθεί σάλος μιας και όπως τονίζουν οργανώσεις που ασχολούνται με τα δικαιώματα των ανθρώπων μια τέτοια κίνηση περιθωριοποιεί τους ανθρώπους διαφορετικού χρώματος.