Newsroom

Newsroom

Ετοιμάζονται νέες συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Στη δεύτερη φάση έχει εισέλθει η έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά τον ορισμό από την Ολομέλεια Εφετών…

Στη δεύτερη φάση έχει εισέλθει η έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά τον ορισμό από την Ολομέλεια Εφετών των δύο εφετών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, ως ειδικές ανακρίτριες, που θα διενεργήσουν την ανάκριση για την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, σύντομα οι δύο έμπειρες δικαστικοί λειτουργοί αναμένεται να εκδώσουν νέα εντάλματα σύλληψης για βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους έχει αρθεί η ασυλία από τη Βουλή. Τα αδικήματα που τους βαραίνουν είναι σε βαθμό κακουργήματος. Εν τω μεταξύ αφού αποφασιστεί ενδεχόμενη άρση της ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή, αναμένεται να ασκηθούν και νέες ποινικές διώξεις, οι οποίες σύμφωνα με το Έθνος, θα αφορούν σε πρώτη φάση τους Γιώργο Γερμενή, Στάθη Μπούκουρα και Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Οι τρεις βουλευτές αντιμετωπίζουν ήδη κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ωστόσο στο έγγραφο προς τον Πρόεδρο της Βουλής των ανακριτών Γεωργουλέα-Παπακώστα, με το οποίο ζητήθηκε η άρση ασυλίας τους, γίνεται λόγος για επιπλέον κατηγορία της κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος κατά το άρθρο 134 του Ποινικού Κώδικα.

Νέες κατηγορίες σε Μιχαλολιάκο-Παππά

Εξαιρετικά πιθανό θεωρείται επίσης στη διάρκεια της ανάκρισης από τις εφέτριες ανακρίτριες να επεκταθεί η ποινική δίωξη με συμπληρωματικές κατηγορίες και για τους ήδη κατηγορούμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιώργος Λαγός, οι οποίοι είναι προφυλακισμένοι, όπως και τους υπόλοιπους τρεις Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο.

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

Καταγραφή 7

Άννα Παναγιωτοπούλου: Το συγκινητικό αντίο της Μαρίας Καβογιάννη – «Δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης…»

«Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες», ανέφερε η Μαρία Καβογιάννη για την Άννα Παναγιωτοπούλου

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…