Newsroom

Newsroom

Εθνικό πένθος κήρυξε για την Πέμπτη ο Ολάντ – Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες

Έκκληση για ενότητα στη χώρα, απηύθυνε στον λαό ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της…

olad

Έκκληση για ενότητα στη χώρα, απηύθυνε στον λαό ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.
O πρόεδρος της Γαλλίας κήρυξε την Πέμπτη «ημέρα εθνικού πένθους» στη χώρα. 

«Το καλύτερο όπλο μας, είναι η ενότητά μας. Τίποτα δε μπορεί να μας διχάσει, τίποτα δε μπορεί να μας χωρίσει» δήλωσε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια ενός σύντομου διαγγέλματος προς το έθνος που αναμεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για ένα διάστημα 3 ημερών, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

oaaaa

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας της Γαλλίας, και πρόσθεσε ότι από τους έντεκα τραυματίες, οι τέσσερις νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. 
Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας επιβεβαίωσε ότι οι δράστες φώναξαν “Ο θεός είναι μεγάλος” και είπαν ότι “ήθελαν να πάρουν εκδίκηση” για τον προφήτη Μωάμεθ.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την εφημερίδα Le Point, οι δράστες είναι αδέρφια (Γάλλοι με αλγερινή καταγωγή) 32 και 34 ετών, ενώ ο τρίτος εκτελεστής διανύει το 18ο έτος και φοιτούσε σε σχολείο στην Reims. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο αδέρφια έχουν γεννηθεί στο 10ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ φέρονται να έχουν επιστρέψει από τη Συρία το περασμένο καλοκαίρι.

oald pent

 

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

παλαι συνταγμα

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, αλληλέγγυοι, συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν…

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

karvounopoulos

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, μετά την περιπέτεια υγείας του και το εγκεφαλικό.