Εθνικισμός, το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων…

Η προπαγανδιστική σκόνη που σηκώνει η Δεξιά σχετικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, κατά τη γνώμη μας έχει πολλαπλή στόχευση.

Μητσοτάκης

Λίγο απασχολεί τον Μητσοτάκη και την αδελφή του αν θα πάρει στον ευαίσθητο χώρο της Κομοτηνής και της Ξάνθης το 18% των ψήφων που πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη και το κόμμα της “Δημοκρατική Συμμαχία” στις εκλογές του 2012. Τότε που ο Σαμαράς την διέγραψε από την ΝΔ και πανελλαδικά πήρε κάτω από 3%.

Λίγο απασχολεί τα αδέλφια Μητσοτάκη αν ο ακραίος λόγος, η μαύρη προπαγάνδα και η εργαλειοποίηση των εκλογικών επιλογών της μειονότητας φέρει στο προσκήνιο στιγμές της νεώτερης ιστορίας του τόπου, όπως π.χ. ότι ο πατήρ Μητσοτάκης έκανε κυβέρνηση με τη στήριξη του βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ, που πολιτευόταν ανοιχτά ως Τούρκος και μάλιστα ψήφισε τον “εθνάρχη” Καραμανλή ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας!!

Λίγο τους απασχολεί αν παίζουν το παιχνίδι της εθνικιστικής τουρκικής προπαγάνδας, αν τορπιλίζουν την ομαλότητα και τη συνεργασία των δύο κοινοτήτων, της χριστιανικής και μουσουλμανικής, η οποία έχει αποκατασταθεί με πολύ κόπο και θεσμικές παρεμβάσεις μετά τα θλιβερά γεγονότα του 1990.

Λίγο τους απασχολεί αν κατηγορηθούν ότι καθοδηγούνται από τον εθνικιστή αντιπρόεδρό τους Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος ως γραμματέας του ΛΑΟΣ κατηγορούσε την κ. Μπακογιάννη ότι «έχει αναλάβει εργολαβικά τις δημόσιες σχέσεις της Τουρκίας», και ότι «καθίσταται μέρα τη μέρα επικίνδυνη». “Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε” ότι η προσχώρηση της οικογένειας Μητσοτάκη στον ακραίο εθνικισμό είναι ένας …Άδωνις κι ένας Βορίδης δρόμος!!

Όμως εκείνα που τους απασχολούν πραγματικά είναι:

–  Η αλλαγή της προεκλογικής ατζέντας στην τρέχουσα περίοδο μέχρι τις εκλογές. Αφ’ ενός να ενισχύσουν ένα στέρεο εθνικιστικό αφήγημα ψαρεύοντας στα θολά νερά των ακροδεξιών αποκομμάτων και των επαγγελματιών της θρησκείας που τα καθοδηγούν. Αφ’ ετέρου να αποφύγουν τη δημόσια συζήτηση επί των προεκλογικών προγραμμάτων των κομμάτων και την αποκάλυψη της βιομηχανίας ψεύδους σε βάρος της αντιπολίτευσης σχετικά με την κοστολόγηση των εξαγγελιών, τη φορολόγηση, τη υγεία, τα εργασιακά, κλπ.

–  Η ενίσχυση του φόβου της τουρκικής απειλής προκειμένου να κάνουν χρυσές δουλειές με τα υπέρογκα εξοπλιστικά προγράμματα. Παράλληλα να κατηγορούν για εθνική μειοδοσία εκείνους που αντιτίθενται σε άσκοπους εξοπλισμούς οι οποίοι μπορεί να εξυπηρετούν κάποιες τσέπες, αλλά όχι την εθνική άμυνα.

–  Η επαναφορά της μετεμφυλιακής ρητορικής περί αντεθνικώς δρώσας Αριστεράς, ξεκομμένης από τον εθνικό κορμό. Αυτό αφορά το σύνολο της Αριστεράς, και όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι σήμερα ο στόχος. Ας έχουν γνώση οι φύλακες διότι πρόκειται για ιδεολογική στρατηγική επιδίωξη της εγχώριας μεγαλοαστικής τάξης και του συνόλου της δεξιάς πολυκατοικίας που την υπηρετεί.

Οι εκλογές θα περάσουν οσονούπω. Όμως αυτοί που σήμερα παίζουν με τη φωτιά λόγω ιδεολογικού και εθνοκάπηλου αλληθωρισμού μόνο ζημιά κάνουν στα συμφέροντα της πατρίδας. Και όσοι ξέρουν να διαβάζουν καλό θα ήταν να ανοίξουν κάποιο βιβλίο της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας…

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…