Newsroom

Newsroom

Εσωκομματικοί τριγμοί στην ΝΔ: Ανοιχτή διαφοροποίηση Κύρτσου για ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ-Στήριξη σε Σαμαρά

Με  αναρτήσεις του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Σε παρέμβαση του έδειξε την σαφή στήριξη του στον Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού στα ΝΕΑ 

κυρτσοσ

O  ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος άσκησε σκληρή  κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τόσο ως προς τη χρονική στιγμή που γίνεται όσο και ως προς τους όρους που έχουν καθοριστεί.

Ειδικότερα στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με σειρά αναρτήσεών του στο twitter κάνει λόγο για «υψηλού πολιτικού ρίσκου» απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τη συμμετοχή του Δημοσίου στη ΔΕΗ από 51% στο 34%, επισημαίνοντας ότι αυτή η απόφαση «συμπίπτει με νέα ενεργειακή κρίση και τεράστια αύξηση λογαριασμών ΔΕΗ και ιδιωτών παρόχων». «Η δυσαρέσκεια νοικοκυριών, μικρομεσαίων θα μεγαλώσει στη διάρκεια του χειμώνα», προειδοποιεί την κυβέρνηση.

 

Όσον αφορά το ίδιο το ύψος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, εκτιμά ότι «τα 750 εκατ που θα πάρει η ΔΕΗ δεν επαρκούν», επαναλαμβάνοντας την πρόταση για πράσινο ομόλογο Δημοσίου, ύψους 5δισεκ, κατά το πρότυπο Ντράγκι. «Χρειαζόμαστε δισεκ.για πράσινη μετάβαση, ελεγχο ενεργειακού κόστους και περιορισμό κερδοσκοπίας ιδιωτών παρόχων», σημείωσε.

Σε επόμενη ανάρτησή του ξεκαθαρίζει ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε συνθήκες μεγάλης αύξησης ενεργειακού κόστους, θα πρέπει να αποφευχθεί.

«Χρειαζόμαστε: Ενίσχυση παρεμβατικού,δημόσιου ρόλου της ΔΕΗ. Αυστηρότερους κανόνες,λιγότερη κερδοσκοπία από ιδιώτες πάροχους. Πράσινο ομόλογο δισεκ του Δημοσίου. Μέτρα στην ΕΕ. Μετά βλέπουμε.»

 

Μάλιστα από το  Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει απολύτως καμία αντίδραση, ειδικά για την παρέμβαση του για τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ δείχνουν πλήρη αδιαφορία

Στην παρέμβαση του για τον πρώην πρωθυπουργό, και με αφορμή το άρθρο-παρέμβαση στα Νέα από τον Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με τα εσωκομματικά της ΝΔ-εκφράζοντας εμμέσως την στήριξη του- ανέφερε:

«Ο Α.Σαμαράς άνοιξε σημαντική ιδεολογική, πολιτική συζήτηση», σημείωσε εστιάζοντας στην εκτίμηση Σαμαρά ότι «ε το να μετακινηθούμε σε θέσεις Ποταμιού δεν κατακτά με το πολιτικό κέντρο. Είναι άλλο πράγμα να απευθύνεσαι σε πολίτες άλλων παρατάξεων και εντελώς άλλο να εκφράζεις άλλες παρατάξεις.»

 

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος