Newsroom

Newsroom

"Ξεσκονίζουν" οι αρχές τα αρχεία του 60χρονου μουσικού – Αναζητούν κι άλλα πιθανά θύματα

Φύλλο και φτερό κάνουν οι αρχές τους σκληρούς δίσκους και τα αρχεία που βρέθηκαν στο σπίτι του 60χρονου καθηγητή μουσικής Παναγιώτη Δράκου ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση και ασέλγεια σε βάρος ανήλικων κοριτσιών.

59aeabcf1dc524df038b4615 1

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από την εξέταση του ψηφιακού αρχείου που βρέθηκε στον υπολογιστή του κατηγορούμενου, διαπιστώθηκε πως ο 60χρονος είχε ασελγήσει και σε βάρος δύο ακόμη κοριτσιών, ηλικίας 9 και 11 ετών. Ωστόσο, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να έπεσαν κι άλλα ανήλικα κορίτσια θύματα του παιδόφιλου.

Ο ίδιος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι ασέλγησε σε τρία κοριτσάκια, δύο εννιάχρονα και ένα δεκάχρονο και στη συνέχεια τα φωτογράφισε. Ωστόσο, υποστήριξε πως δεν πείραξε άλλα κορίτσια.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του καθώς και σε σωματική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Επίσης, βρέθηκαν δύο πιστόλια, δίκαννο με κομμένη την κάνη και το κοντάκι, κάνη, κλείστρο, έξι μαχαίρια και δύο πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου. Για τα όπλα ο 60χρονος υποστήριξε πως κάνει συλλογή και τα έχει για την προσωπική ασφάλεια.

Πώς αποκαλύφθηκε η ιστορία

Η αποκάλυψη των πράξεών του ήρθε μετά από την ομολογία ενός 9χρονου κοριτσιού το οποίο αρνιόταν να πάει στο ωδείο. Όταν οι γονείς της την πίεσαν προκειμένου να μάθουν το λόγο το ανήλικο κορίτσι ομολόγησε όσα είχε βιώσει από τον 60χρονο μουσικό.

Ο Παναγιώτης Δράκος κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Χθες, μετά από πολύωρη απολογία, ομόφωνα προφυλακίστηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης. 

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Δράκος

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών με τους καθηγητές Σωκράτη Ζαργάνη και Urs Rüttimann, και αποφοίτησε αποκτώντας δίπλωμα με βαθμό άριστα και βραβείο.

Διετέλεσε κορυφαίος Α στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1982 ως το 1992, και πρώτος φλαουτίστας στην Ορχήστρα των Χρωμάτων από την ίδρυσή της το 1989 ως το 1992. Από το 1992 είναι κορυφαίος Α στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Έχει διατελέσει μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου ‘Νικόλαος Μάντζαρος’ από το 1980 έως το 2010, του ‘Τρίο εν Οργάνοις’, και του ‘Κουιντέτου Πνευστών Αθηνών’.

Από το 2006 εμφανίζεται συχνά με το duo ‘Δίφωνο’ που συνίδρυσε με τον κιθαριστή Γιώργο Μαστρογιαννόπουλο.

Ως σολίστ, έχει συμπράξει κατά καιρούς με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα, τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, και την Κρατική Ορχήστρα της Σόφιας.

Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συμμετοχές σε δίσκους με έργα Ελλήνων συνθετών, ηχογραφήσεις για την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση, καθώς και για τη γερμανική, ελβετική κι ιταλική ραδιοφωνία.

Διδάσκει τακτικά σε σεμινάρια φλάουτου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών.

Διαβάστε ακόμα: Αυτός είναι ο 60χρονος μουσικός που ασελγούσε στις ανήλικες μαθήτριες του