Newsroom

Newsroom

Εσείς ξέρετε τι γνωρίζει η Google και το Facebook για εσάς;

Έχετε αναρωτηθεί πόσα προσωπικά σας στοιχεία ξέρει το facebook και η google για εσάς τα οποία και αποθηκεύει χωρίς εσείς να το γνωρίζετε ή μάλλον χωρίς να το έχετε συνειδητοποιήσει;

5abb766f1dc524b1478b459b

Δείτε λοιπόν, πόσα ξέρει για εσάς

1. Η Google ξέρει που βρίσκεστε

Η Google αποθηκεύει την τοποθεσία σας (αν έχετε ενεργοποιήσει την παρακολούθηση τοποθεσίας) κάθε φορά που ενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας. Μπορείτε να δείτε μια χρονολογική σειρά για το πού βρίσκεστε από την πρώτη μέρα που ξεκινήσατε να χρησιμοποιείτε το Google στο τηλέφωνό σας.

Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να δείτε τα δικά σας δεδομένα:

 google.com/maps/timeline?…

2. Η Google γνωρίζει όλα όσα έχετε ψάξει και διαγράψει

Η Google αποθηκεύει το ιστορικό αναζήτησης σε όλες τις συσκευές σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ακόμα και αν διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης και το ιστορικό τηλεφώνου σας σε μία συσκευή, αυτά πιθανότατα εξακολουθούν να είναι αποθηκευμένα σε άλλες συσκευές που έχετε χρησιμοποιήσει.

Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να δείτε τα δικά σας δεδομένα: myactivity.google.com/myactivity

3. Η Google έχει φτιάξει το διαφημιστικό σας προφίλ

Η Google δημιουργεί ένα προφίλ διαφήμισης βασισμένο στις πληροφορίες σας, συμπεριλαμβανομένης της θέσης σας, του φύλου, της ηλικίας, των χόμπι, της σταδιοδρομίας, των συμφερόντων, της οικογενειακής κατάστασης, ακόμα και του βάρους σας

Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να δείτε τα δικά σας δεδομένα: google.com/settings/ads/

4. Η Google γνωρίζει όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε

Η Google αποθηκεύει πληροφορίες για κάθε εφαρμογή που χρησιμοποιείτε. Ξέρουν πόσο συχνά τις χρησιμοποιείτε, πού τις χρησιμοποιήσατε και με ποιους τις χρησιμοποιείτε για να αλληλεπιδράσετε. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει με ποιον μιλάτε στο Facebook, σε ποιες χώρες ακόμα και ποια ώρα κοιμάστε.

Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να δείτε τα δικά σας δεδομένα: security.google.com/settings/secur …


5. Η Google έχει όλο το ιστορικό του YouTube

Η Google αποθηκεύει όλο το ιστορικό σας στο YouTube, οπότε πιθανότατα γνωρίζουν αν σύντομα θα είστε γονιός, εάν είστε συντηρητικός, εάν είστε προοδευτικός, εάν είστε Εβραίος, Χριστιανός ή Μουσουλμάνος, αν έχετε κατάθλιψη ή αυτοκτονικές τάσεις, αν έχετε ανορεξία κλπ.

Κάντε κλικ σε αυτόν τον σύνδεσμο για να δείτε τα δικά σας δεδομένα: youtube.com/feed/history/s …

6. Η Google προσφέρει μια επιλογή που σας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε όλα τα δεδομένα που αποθηκεύει για εσάς. Το αρχείο αυτό μπορεί να ξεπεράσει μέχρι και τα τρία εκατομμύρια έγγραφα Word(!).

7. Το Facebook προσφέρει μια παρόμοια επιλογή για να κατεβάσετε όλες τις πληροφορίες σας. Αυτό περιλαμβάνει κάθε μήνυμα που έχετε στείλει ή έχει σταλεί, κάθε αρχείο που έχετε στείλει ή έχει σταλεί, όλες τις τηλεφωνικές σας επαφές και όλα τα ηχητικά μηνύματα που έχετε στείλει ή έχουν σταλεί. Το Facebook αποθηκεύει επίσης αυτό που πιστεύει ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει με βάση τα πράγματα που σας άρεσαν και που συνηθίζετε να αναφέρετε με τους φίλους σας.


8. Το Facebook κάθε φορά που εισέρχεστε σ’ αυτό, κρατά την τοποθεσία από όπου συνδεθήκατε, πότε και από ποια συσκευή.

9. Το Facebook αποθηκεύει, επίσης, όλες τις εφαρμογές που έχετε συνδεθεί ποτέ με το λογαριασμό του, με αποτέλεσμα να γνωρίζει πότε ήσασταν ελεύθερος και χρησιμοποιούσαν πιο συχνά την εφαρμογή Tinder, αν σας ενδιαφέρει η πολιτική, αν τρέξατε αρκετά αυτό το μήνα ή αν αλλάξατε συσκευή τηλεφώνου τα Χριστούγεννα.

10. Οι κάμερες που υπάρχουν στα κινητά τηλέφωνα μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να δώσουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους που γνωρίζουν την τεχνολογία να μας παρακολουθήσουν. 

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…