Εσείς ποιον πιστεύετε: Τα αυτιά σας ή τα Ellinika Hoaxes;

Τα Ellinika Hoaxes ξεπέρασαν και τον εαυτό τους σε αθλιότητα - Βγάζουν ψεύτες όσους άκουσαν τη δήλωση Μητσοτάκη για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

xatzinikolaou mitsotakis

Για τα Ellinika Hoaxes τα έχουμε πει πολλές φορές στο Κουτί της Πανδώρας για το ρόλο που συνειδητά παίζουν ως διορισμένοι “μπάτσοι” του Facebook, αποφασίζοντας (με εντελώς δικά τους κριτήρια) ποιες ειδήσεις είναι αληθινές και ποιες είναι fake. Ενδεικτικά εδώ θα βρείτε μια εκτενή παρουσίαση του τι εστί Ellinika Hoaxes.

Όμως αυτήν τη φορά τα Ellinika Hoaxes ξεπέρασαν και τον εαυτό τους σε αθλιότητα. Και εξηγούμαστε.

Όπως πλέον γνωρίζει όλη η Ελλάδα, έχοντας δει το σχετικό βίντεο από τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο απερχόμενος πρωθυπουργός δήλωσε κατά λέξη, αναφερόμενος στη μήνυση των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών κατά παντός υπευθύνου: “Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές”.

Η επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, ήταν να βγάλει ψεύτες… τα αυτιά μας, υποστηρίζοντας ότι η δήλωση αυτή αναφερόταν στις κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών. Κάτι που διαψεύσθηκε βέβαια αποστομωτικά από τον πρόεδρο των μηχανοδηγών του ΟΣΕ.

Στην ίδια γραμμή βαδίζει και το Ellinika Hoaxes, που αντί να διαψεύσει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την ασυνάρτητη “εξήγηση” της επίμαχης δήλωσης Μητσοτάκη, τα βάζει με τις ιστοσελίδες που τη μετέδωσαν, βάζοντας στο στόχαστρο μεταξύ άλλων και το documentonews.gr και κάνοντας λόγο για “μονταρισμένο βίντεο” και για “παραπλανητική παρουσίαση της απάντησης του Πρωθυπουργού για τα Τέμπη”!

ellinika hoaxes

Σύμφωνα με τα Ellinika Hoaxes: “Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παρουσιάζεται εκτός θεματικού πλαισίου καθώς το εξεταζόμενο βίντεο έχει υποστεί περικοπή και συρραφή. Το σύντομο απόσπασμα που κυκλοφορεί δεν συμπεριλαμβάνει την επισήμανση του κ. Χατζηνικολάου σχετικά με την απεργία των σιδηροδρομικών υπάλληλων, παρά μόνο την αναφορά στην μήνυση που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων. Ακόμη, είναι εμφανής η παράλειψη τμήματος του ερωτήματος που τέθηκε από τον δημοσιογράφο προς τον Πρωθυπουργό”.

Και αν ακόμα δεχτούμε τα περί “περικοπής” του βίντεο (καθώς πράγματι σε πολλές εκδοχές του κυκλοφόρησε χωρίς την αρχική ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου, χωρίς ωστόσο αυτό να αλλάζει το νόημά του), τα περί “συρραφής” που καταλογίζονται στο Documento, στην Αυγή, στο ieidiseis, τη newpost.gr και άλλες ιστοσελίδες είναι ανοησίες: αν υπάρχει μοντάζ στο βίντεο, πού είναι το πραγματικό βίντεο στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει κάτι άλλο από αυτό που ακούσαμε; Πουθενά, είναι η απάντηση. Τέτοιο βίντεο δεν υπάρχει.

Και επειδή τα Ellinika Hoaxes αναφέρονται στον όρο “μοντάζ” σαν να είναι κάποιου είδους εγκληματική ενέργεια, είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί εδώ ότι το μοντάζ δεν είναι “εκ φύσεως” κακό όπως παρουσιάζεται και μπορει να γίνεται για πρακτικούς λόγους. Σε όλο τον κόσμο οι δηλώσεις πολιτικών παρουσιάζονται στα ΜΜΕ μονταρισμένες. Αυτό που πρέπει να εξασφαλίζει το μοντάζ είναι να μην αλλοιώνει το περιεχόμενο και τη σημασία των λεγόμενων κάποιου. Στην περίπτωση αυτή καμία αλλοίωση δεν έχει υποστεί ο λόγος του πρωθυπουργού, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από την προβολή ολόκληρης της δήλωσης.

Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η παρέμβαση αυτή έρχεται λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές και ενώ η κοινωνία “βράζει” με την εμετική αναφορά του πρωθυπουργού στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών (ναι, σε αυτούς αναφερόταν, και ας μας βγάλουν πάλι ψεύτες τα Ellijnika Hoaxes). Άρα δε μιλάμε απλά για μία ακόμα χείρα βοηθείας της συγκεκριμένης ιστοσελίδας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά για μία άνευ προηγουμένου αθλιότητα.

Εσείς ποιον πιστεύετε; Τα αυτιά σας ή τα Ellinika Hoaxes;

“Γατάκια, εγώ γκαντέμης;” – Χιούμορ…Μητσοτάκη για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό στο Final Four (Video)

mitsotakisssss 640x426 1

“Γατάκια, εγώ γκαντέμης;” – Χιούμορ…Μητσοτάκη για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό στο Final Four (Video)

Ο πρωθυπουργός σε νέες αξέχαστες στιγμές γιατί -πάνω από όλα- ξέρει να αυτοσαρκάζεται, να έχει…

Μαρίνα Σάττι λίγο πριν εμφανιστεί στη σκηνή: «Ψηφίστε φέτα σαγανάκι» – Η ανάρτηση για την Eurovision

441988713 3681774248818649 4222083930182139800 n

Μαρίνα Σάττι λίγο πριν εμφανιστεί στη σκηνή: «Ψηφίστε φέτα σαγανάκι» – Η ανάρτηση για την Eurovision

Πιο συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια προχώρησε σε μια ανάρτηση όπου επισυνάπτει φωτογραφίες με την ίδα, έναν…

Γιάννης Πουλόπουλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έστειλε την Φουρέιρα στην Eurovision, θα βγαίναμε πρώτοι» – Ακατανόητο ξέσπασμα (video)

Καταγραφή 19

Γιάννης Πουλόπουλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έστειλε την Φουρέιρα στην Eurovision, θα βγαίναμε πρώτοι» – Ακατανόητο ξέσπασμα (video)

Απίστευτο και ακατανόητο ξέσπασμα του Γιάννη Πουλόπουλου επειδή δεν πήγε η Φουρέιρα στην Eurovision λόγω...…

Ο Κασσελάκης απάντησε σε Μητσοτάκη με Φάρλι και όχι μόνο: «Έλα να σε πω κομματόσκυλο να πάρω ψήφους» (video)

Κασσελάκης Φάρλει

Ο Κασσελάκης απάντησε σε Μητσοτάκη με Φάρλι και όχι μόνο: «Έλα να σε πω κομματόσκυλο να πάρω ψήφους» (video)

Με βίντεο στο TikTok ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για τα «αστειάκια» και την «αλαζονεία» Μητσοτάκη