Newsroom

Newsroom

«Έσβησε» την Ολυμπιακή Φλόγα ο κορονοϊός – Η ΕΟΕ ακυρώνει τη λαμπαδιδρομία

Η μεγάλη προσέλευση στην τελετή αφής οδήγησε στην απόφαση ακύρωσης της λαμπαδηδρομίας

5057993

Μια ακόμη από τις δεκάδες πρωτοφανείς αποφάσεις που έχει επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού, έρχεται να προστεθεί με την ακύρωση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, την οποία αποφάσισε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η απόφαση ελήφθη λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου στην τελετή αφής του φωτός στη Σπάρτη, παρά τις συστάσεις για την αποφυγή συγκεντρώσεων μεγάλων αριθμών ατόμων.

Η φλόγα θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» την ερχόμενη Πέμπτη στο Παναθηναϊκό Στάδιο χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταφερθεί απευθείας στο Τόκυο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΟΕ έχει ως εξής:

«H Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού».

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

βιασμος

Κρήτη: 44χρονος επιτέθηκε στην κόρη του και συνελήφθη – Μητέρα και αδερφή προστάτεψαν το κορίτσι

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θύματα μία μητέρα και…

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

versailles

Γαλλία: Ακτιβιστές σκόρπισαν πορτοκαλί σκόνη μέσα στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών (Video)

Τονίζοντας ότι «η πρόσβαση στα τρόφιμα είναι ένα δικαίωμα που αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο»…