Ερντογάν-Του έδωσαν τον λόγο στο βήμα του ΟΗΕ κι εκείνος ζήτησε να αναγνωριστούν τα Κατεχόμενα ως Τουρκική Δημοκρατία

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γ.Σ. του ΟΗΕ αφού ζήτησε αναγνώριση των Κατεχόμενων στην Κύπρο.

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Ταγίπ Ερντογάν, αφού πρώτα κατηγόρησε τα Ηνωμένα Έθνη, ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος!

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, κατηγόρησε τον ΟΗΕ για τα πρόσφατα επεισόδια στην Πύλα και χαρακτήρισε «κενή δομή» τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, αφήνοντας τους πάντες άφωνους μέσα στην αίθουσα.

Κάνοντας μια περιγραφή του πως βλέπει η Τουρκία τον κόσμο, πέρα των άλλων αναφέρθηκε στην περιοχή της Ανατολική Μεσόγειο.

«Θεωρούμε ότι τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο αποτελούν απόρροια αυτής της κενής θεσμικής δομής που δεν εμπνέει πλέον καμία δικαιοσύνη και εμπιστοσύνη. Διανύουμε -είπε- την 60ή επέτειο από την εμφάνιση του Κυπριακού ζητήματος. Η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέβαλε πάντοτε ειλικρινείς προσπάθειες για την εξεύρεση δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό. Είναι γεγονός ότι όλοι αποδέχονται ότι λύση δεν μπορεί πλέον να υπάρξει στη βάση του μοντέλου της ομοσπονδίας. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και να δημιουργήσει διπλωματικούς, πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς με τη χώρα αυτή», είπε ο από το βήμα του ΟΗΕ.

Κάλεσε δε την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, να συμπεριφέρεται αμερόληπτα: «Δεν θέλουμε αυτή η απαξιωμένη δύναμη να χάσει περαιτέρω το γόητρό της στην Κύπρο. Αναμένουμε από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο νησί να τηρεί επιμελώς την αμεροληψία που είναι υποχρεωμένη να επιδεικνύει».

Αναφέρθηκε και στην ανατολική Μεσόγειο ο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι «η μετατροπή της ανατολικής Μεσογείου σε μια περιοχή, όπου επικρατεί η ειρήνη, η ευημερία και η σταθερότητα είναι δυνατή μόνο με το σεβασμό των δικαιωμάτων και του δικαίου όλων των μερών. Δεν εποφθαλμιούμε τα δικαιώματα κανενός, αλλά και δεν επιτρέπουμε ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάσει τα δικά μας δικαιώματα».

Για το τέλος κράτησε την επίθεσή του κατά της Ευρώπης, που την κατηγόρησε για αμφίσημη στάση απέναντι στην Τουρκία: «Περιμένουμε από την ΕΕ να εκπληρώσει γρήγορα τις υποχρεώσεις της απέναντι στη χώρα μας, η αμφίσημη στάση απέναντι στην Τουρκία πρέπει να λάβει τέλος».

 

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – «Το φως κέρδισε – Η σκέψη μου με τους πληγέντες στη Θεσσαλία»

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – «Το φως κέρδισε – Η σκέψη μου με τους πληγέντες στη Θεσσαλία»

Νέα σελίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι ο νέος πρόεδρος του…

Αχτσιόγλου μετά την νίκη Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών – Από αύριο ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας

Αχτσιόγλου μετά την νίκη Κασσελάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυναμικά παρών – Από αύριο ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας

Μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης η Έφη Αχτσιόγλου προχώρησε σε δηλώσεις λίγο μετά την ανακοίνωση…

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων στο 75% – Συγχαρητήρια από Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλη η διαφορά μεταξύ των υποψηφίων στο 75% – Συγχαρητήρια από Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη

Καθαρή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη. Σε αναμονή δηλώσεων από τους δύο υποψηφίους.