Ερντογάν: «Θα διανείμουμε ρωσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας» – «Παγώνει» η συμφωνία για τα σιτηρά από τη Ρωσία

Η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συμφωνία εξαγωγής προϊόντων από την Ουκρανία, την ώρα που η Τουρκία ανακοινώνει την διανομή του ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

fysiko aerio 1

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα διανείμει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω του έργου TurkStream.

Όπως μεταδίδει το Middle East Monitor, ο Ερντογάν σημείωσε σε ομιλία του στην Άγκυρα την Παρασκευή ότι αυτό θα γίνει ως αποτέλεσμα των συνομιλιών με τη Μόσχα.

Αποκάλυψε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα ξεκινήσει σύντομα τις εργασίες για το έργο της Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης και ότι θα προστατεύσει το Στενό του Βοσπόρου από περιβαλλοντικές απειλές.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε προηγουμένως στην ανακάλυψη 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αποθεμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, προσθέτοντας: «Θεού θέλοντος, σύντομα θα μοιραστούμε τα νέα καλά νέα με τον λαό μας σχετικά με την ενέργεια».

Ο TurkStream αποτελείται από δύο αγωγούς για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Τουρκία και την Ευρώπη, περνώντας από τη Μαύρη Θάλασσα. Ο πρώτος αγωγός τροφοδοτεί την Τουρκία και ο δεύτερος χώρες της Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης.

Ρωσία: Στον ΟΗΕ για τις επιθέσεις σε Σεβαστούπολη και Nord Stream

Η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο (29/10) ότι προτίθεται να θέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον κόλπο της Σεβαστούπολης, στην προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, αλλά και το θέμα των εκρήξεων από τις οποίες προκλήθηκαν ζημίες στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα, τον Σεπτέμβριο.

«Η ρωσική πλευρά σκοπεύει να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, μέσω κυρίως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθησαν εναντίον της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική, με την εμπλοκή της Βρετανίας» ανέφερε στο Telegram η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

 

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…