Newsroom

Newsroom

Ερντογάν: Οι οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν την "τελειωμένη" Ελλάδα

Σφοδρή, διπλή επίθεση εναντίον της Ελλάδας αλλά και των διεθνών οίκων αξιολόγησης εξαπέλυσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

5a82b4e31dc52422628b467c

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν χαρακτήρισε «ακροβάτες» τους οίκους αξιολόγησης που αναβάθμισαν τέσσερις βαθμίδες την «τελειωμένη» Ελλάδα αλλά οι εκτιμήσεις τους για την τουρκική οικονομία είναι αρνητικές.

«Αφήστε αυτούς, μην τους δίνετε σημασία, είναι ακροβάτες. Αυτοί έναν γείτονα που τελείωσε και χρεοκόπησε, τον αναβάθμισαν τέσσερις βαθμίδες. Αυτοί λαμβάνουν νέα χρέη και ζουν με αυτά» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Συγγνώμη δηλαδή, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Πώς γίνεται αυτή η αναβάθμιση; Στην Ελλάδα αναφέρομαι«.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατέληξε: «Προσπάθησαν να μας πνίξουν σε μικρά κύματα. Είμαστε όλοι μαζί στα ασφαλή λιμάνια της χώρας μας».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει επίθεση κατά των οίκων αξιολόγησης αλλά και της Ελλάδας. Όταν η Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας, εκείνος αμφισβήτησε τόσο τα κριτήρια του οίκου αξιολόγησης αλλά και βρήκε πάτημα να επιτεθεί για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα. 

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Φλαμίνγκο

Φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε 2 παραλίες της Αττικής – Δείτε τις εικόνες και την ανάρτηση της ΑΝΙΜΑ

Μαγικές εικόνες καθώς πανέμορφα φλαμίνγκο εμφανίστηκαν σε παραλίες της Αττικής