Ερντογάν – Ραγδαίες εξελίξεις: Ανακοίνωσε την οριστική ημερομηνία εκλογών στην Τουρκία

Με τον πλέον επίσημο τρόπο ο Ερντογάν ανακοίνωσε την οριστική ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών στην Τουρκία

Κλείδωσε η ημερομηνία εκλογών στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι εκλογές θα γίνουν στις 14 Μαΐου.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ο Ερντογάν είπε: «Ο αείμνηστος Μεντερές είχε πει στις 14 Μαΐου 1950 “ως εδώ! Το έθνος μίλησε” και κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία». Και τώρα το έθνος μας θα πει “ως εδώ” στους πραξικοπηματίες την ίδια ημέρα 73 χρόνια μετά».

Επιπλέον, ο Ερντογάν δήλωσε ότι καμία εκλογική μάχη δεν είναι εύκολη αλλά είναι έτοιμος να τα δώσει όλα και σε αυτή την αναμέτρηση.

Ερντογάν: Τι είπε στην ομιλία του

“Ξέρετε, το 2023, του οποίου τη δεύτερη εβδομάδα έχουμε αφήσει πίσω μας, δεν είναι απλώς μια ακόμα αρχή νέας χρονιάς για εμάς. Είμαστε ένα κόμμα που έχει θέσει τους στόχους του σύμφωνα με το εύρος του 2023 εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε κυβέρνηση. Στην 100η επέτειο της Δημοκρατίας μας, πετύχαμε τους στόχους που θέλαμε να πετύχουμε σε μεγάλη κλίμακα. Το 2023 είναι και το σύμβολο της 20ετούς πολιτικής εργασίας και υπηρεσιών μας και η αρχή του Τουρκικού Αιώνα. Αυτό είναι που κάνει τις επερχόμενες εκλογές σημαντικές και ιστορικές. Καμία επιλογή στη ζωή μας δεν ήταν εύκολη. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μπήκαμε με μεγάλο αγώνα, με ζήλο και επιμέλεια. Καταφέραμε να βγαίνουμε νικητές από τις κάλπες σε κάθε εκλογές. Τι διαφέρει αυτή η εκλογική αναμέτρηση από άλλες; Μπήκαμε στην πολιτική φέρνοντας νέα φωνή και πνοή. Προετοιμαζόμαστε για τις εκλογές του 2023 με τον ενθουσιασμό να οικοδομήσουμε το όραμα του αιώνα της Τουρκίας, παλεύοντας με τις επιπτώσεις των πρόσφατων κρίσεων στον κόσμο στη χώρα μας, αντιμετωπίζοντας τις αυταπάτες των φρικτών συμμαχιών και ζώντας τη γλυκιά προσμονή για την εκπλήρωση των υποσχέσεων που έχουμε δώσει στο έθνος μας”, δήλωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία: Άκρως ανησυχητική προειδοποίηση για τσουνάμι από τις Ιταλικές αρχές

Σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία: Άκρως ανησυχητική προειδοποίηση για τσουνάμι από τις Ιταλικές αρχές

Μετά τον ισχυρό σεισμό, η ιταλική Πολιτική Προστασία προειδοποίησε τους κατοίκους νοτιοανατολικών περιοχών της χώρας…

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Που θα χτυπήσει, πώς θα εξελιχθεί

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Που θα χτυπήσει, πώς θα εξελιχθεί

Που θα σημειωθεί παγετός, χιονοπτώσεις - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο μάτι της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»