Newsroom

Newsroom

Έρευνα για αντιγραφή στις πανελλαδικές

Μαθητής που έπαιρνε μέρος στις εξετάσεις φέρεται ότι αντέγραφε, μέσω του κινητού του τηλεφώνου και σε συνεργασία με ιδιωτικό φροντιστήριο.…

paneladikes

Μαθητής που έπαιρνε μέρος στις εξετάσεις φέρεται ότι αντέγραφε, μέσω του κινητού του τηλεφώνου και σε συνεργασία με ιδιωτικό φροντιστήριο. Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για υπόθεση αντιγραφής σε μάθημα των πανελλαδικών, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου.
Όπως έγινε γνωστό, ο μαθητής φέρεται ότι αντέγραφε, σε συνεργασία με ιδιωτικό φροντιστήριο, τα θέματα μέσω του κινητού του τηλεφώνου.
Η υπόθεση ανατέθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να διερευνήσει τις καταγγελίες σχετικά με διαρροή θεμάτων σε μάθημα τεχνολογικής κατεύθυνσης, πριν από δύο ημέρες σε μαθητή.
Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από περιστατικό, που καταγράφηκε, προχθές, 18 Μαΐου, με μαθητή κατά την εξέταση το μαθήματος «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, στις 10.04 της 18ης του μήνα, ο συγκεκριμένος μαθητής ζήτησε να πάει στην τουαλέτα για σωματική του ανάγκη, αλλά κατά την επιστροφή του ένας από τους καθηγητές παρατήρησε ότι από την τσέπη του προεξείχε κάτι. Όταν τον έψαξε, διαπίστωσε πως ήταν κινητό τηλέφωνο.
Ο καθηγητής, ανοίγοντας το τηλέφωνο, είδε ότι υπήρχε sms με τις απαντήσεις στο πρώτο θέμα του διαγωνίσματος. Όταν ερωτήθη ο μαθητής, από πού εστάλη το συγκεκριμένο μήνυμα στο τηλέφωνό του, απάντησε ότι προερχόταν από το φροντιστήριο, στο οποίο πήγαινε.
Ο διευθυντής του σχολείου μετέβη στην Ασφάλεια Αττικής και κατήγγειλε το περιστατικό στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ακολούθως, ενημερώθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, η οποία διέταξε προφορικά τη διενέργεια προανάκρισης για να διαπιστωθεί αν υπάρχει αδίκημα.
Σήμερα, κλιμάκιο της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, παρουσία εισαγγελέα, ξεκίνησε έρευνα στο φροντιστήριο, όπου βρέθηκε κατάσταση μαθητών, μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος μαθητής.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικοί υπολογιστές και αρχεία που θα εξεταστούν.

Όπως διευκρινίστηκε από την Αστυνομία, δεν υπήρξε διαρροή θεμάτων, διότι ούτως ή άλλως στις 09.30, μισή ώρα μετά την έναρξη των διαγωνισμάτων, τα θέματα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Εκείνο, που ερευνούν οι αστυνομικοί είναι αν έχουν δοθεί απαντήσεις θεμάτων και σε άλλους μαθητές του φροντιστηρίου, που υπολογίζονται σε τριακόσιους. Για να διαπιστωθεί αυτό, όμως, κατάσχονται τα κινητά τους τηλέφωνα, τα οποία θα ερευνηθούν, καθώς όπως έγινε γνωστό θα ζητηθεί από τον εισαγγελέα άρση απορρήτου.

Το γραπτό του μαθητή, που επιχείρησε την ηλεκτρονική αντιγραφή, μηδενίστηκε. Δικογραφία σχηματίζεται για όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.
Ο υφυπουργός παιδείας, Γιάννης Πανάρετος, δήλωσε ότι “οι πανελλήνιες εξετάσεις διεξάγονται κανονικά και με αδιάβλητο τρόπο. Πάντα υπάρχουν προσπάθειες δολίευσής τους, οι οποίες όμως αντιμετωπίζονται άμεσα. Οι εκπαιδευτικοί έχουν δείξει υψηλό αίθημα ευθύνης. Ο μαθητής που προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, οδηγείται στον εισαγγελέα και μηδενίζεται το γραπτό του.”
http://www.ethnos.gr

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

σαττι 1

Μαρίνα Σάττι : «Αυτοί είμαστε, τραγουδάμε στα ελληνικά, χορεύουμε με ζουρνά, είμαστε όμως και σύγχρονοι» (video)

Λίγο πριν την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision 2024, η ελληνίδα τραγουδίστρια ετοιμάζεται να…

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Αβέβαιο το μέλλον της Γάζας-Απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας ο Νετανιάχου: Συνεχίζουμε την επιχείρηση στη Ράφα

Δεν κάνει πίσω το Ισραήλ παρά το «ναι» σε εκεχειρία από τη Χαμάς.

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο