Έρχεται στην Ελλάδα η επιτροπή LIBE και ζητά να δει Μητσοτάκη και Ράμμο

Με επικεφαλής την Ιν τ' Βελντ θα βρεθεί στην Αθήνα σε διερευνητική αποστολή για το κράτος δικαίου, τη διαφθορά και την ελευθερία του Τύπου

Στη χώρα μας θα βρεθούν τα μέλη της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του ευρωκοινοβουλίου με τις υποκλοπές, το κράτος δικαίου, τη διαφθορά και την ελευθερία του Τύπου στην ατζέντα.

Όπως ανακοινώθηκε έξι μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με επικεφαλής της Σοφί Ιντ Βελντ θα φτάσουν στην Αθήνα τη Δευτέρα και θα παραμείνουν μέχρι την Τετάρτη, 8 Μαρτίου, με σκοπό να εξετάσουν θέματα και καταγγελίες που απασχολούν την επικαιρότητα.

Η LIBE ζητά συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και εκπροσώπους των ανεξάρτητων αρχών, όπως η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, η Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου και η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Πρόκειται για τους Sophie In’ t Veld (RENEW, Ολλανδία), Isabel Wiseler- Lima (ΕΛΚ, Λουξεμβούργο), Katarina Barley (Σοσιαλιστές, Γερμανία), Gwendoline Delbos- Corfield (Πράσινοι, Γαλλία), Patricia Chagnon (ID, Γαλλία) και Κώστα Αρβανίτη (Αριστερά, Ελλάδα).

Οι παραπάνω ευρωβουλευτές, έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με εκπροσώπους κρατικών και ανεξάρτητων αρχών, όπως η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, η Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου και η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής τους περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με δημοσιογράφους, ΜΚΟ και την κοινωνία των πολιτών (συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου της οικογένειας του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ), καθώς και με την ηγεσία της αστυνομίας, του Frontex, και του Οργανισμού της ΕΕ για το Άσυλο.

Η επικεφαλής της αποστολής θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την τελευταία μέρα της επίσκεψης (8/3).

Αράχωβα: Στο «κάδρο» των αρχών, πρώην παίκτης ριάλιτι για την κτηνωδία με τον Όλιβερ

Αράχωβα: Στο «κάδρο» των αρχών, πρώην παίκτης ριάλιτι για την κτηνωδία με τον Όλιβερ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την κτηνωδία του χάσκι στην Αράχωβα, καθώς σύμφωνα με…

Γυναικοκτονία-Σαλαμίνα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 71χρονος – Δεν τον αναλαμβάνει δικηγόρος

Γυναικοκτονία-Σαλαμίνα: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 71χρονος – Δεν τον αναλαμβάνει δικηγόρος

Ανέκφραστος ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 43χρονης στο δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.