Έρχεται στην Ελλάδα η επιτροπή LIBE και ζητά να δει Μητσοτάκη και Ράμμο

Με επικεφαλής την Ιν τ' Βελντ θα βρεθεί στην Αθήνα σε διερευνητική αποστολή για το κράτος δικαίου, τη διαφθορά και την ελευθερία του Τύπου

pega parakoloythisis

Στη χώρα μας θα βρεθούν τα μέλη της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του ευρωκοινοβουλίου με τις υποκλοπές, το κράτος δικαίου, τη διαφθορά και την ελευθερία του Τύπου στην ατζέντα.

Όπως ανακοινώθηκε έξι μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, με επικεφαλής της Σοφί Ιντ Βελντ θα φτάσουν στην Αθήνα τη Δευτέρα και θα παραμείνουν μέχρι την Τετάρτη, 8 Μαρτίου, με σκοπό να εξετάσουν θέματα και καταγγελίες που απασχολούν την επικαιρότητα.

Η LIBE ζητά συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και εκπροσώπους των ανεξάρτητων αρχών, όπως η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, η Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου και η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Πρόκειται για τους Sophie In’ t Veld (RENEW, Ολλανδία), Isabel Wiseler- Lima (ΕΛΚ, Λουξεμβούργο), Katarina Barley (Σοσιαλιστές, Γερμανία), Gwendoline Delbos- Corfield (Πράσινοι, Γαλλία), Patricia Chagnon (ID, Γαλλία) και Κώστα Αρβανίτη (Αριστερά, Ελλάδα).

Οι παραπάνω ευρωβουλευτές, έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με εκπροσώπους κρατικών και ανεξάρτητων αρχών, όπως η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, η Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου και η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής τους περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με δημοσιογράφους, ΜΚΟ και την κοινωνία των πολιτών (συμπεριλαμβανομένου του εκπροσώπου της οικογένειας του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ), καθώς και με την ηγεσία της αστυνομίας, του Frontex, και του Οργανισμού της ΕΕ για το Άσυλο.

Η επικεφαλής της αποστολής θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την τελευταία μέρα της επίσκεψης (8/3).

Γαλλία: Προβλήθηκε ταινία πορνογραφικού περιεχομένου κατά λάθος σε πλοίο – Τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε αναστάτωση

Γαλλία

Γαλλία: Προβλήθηκε ταινία πορνογραφικού περιεχομένου κατά λάθος σε πλοίο – Τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε αναστάτωση

Ένας επιβάτης έκανε λόγο για «σκληρό πορνό» που έπαιζε στη μεγάλη οθόνη.

Σε δύσκολη θέση ο Τραμπ για την υπόθεση Επστάιν: «Φυσικά και γνώριζε για τα κορίτσια» – Το mail που “καίει” τον πρόεδρο των ΗΠΑ

tramp 2

Σε δύσκολη θέση ο Τραμπ για την υπόθεση Επστάιν: «Φυσικά και γνώριζε για τα κορίτσια» – Το mail που “καίει” τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Οι δημοκρατικοί έδωσαν στη δημοσιότητα ένα mail που φέρνει σε αμήχανη θέση τον Πλανητάρχη