Επιτροπή Θεσμών: Η ΝΔ ομολόγησε τους δεσμούς Μαξίμου – ΕΥΠ – Predator

Η λήξη της ψηφοφορίας με αποτέλεσμα 10 – 9 καταδεικνύει τους λόγους που οδήγησαν στην αντικατάσταση του Κώστα Τζαβάρα

5742362

Επιβάλλοντας κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την κατάθεση του Γρηγόρη Δημητριάδη και απορρίπτοντας το αίτημα της αντιπολίτευσης για βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων (Φέλιξ Μπίτζιος, Γιάννης Λαβράνος και Ταλ Ντίλιαν) που δεν έδωσαν το «παρών» στη σημερινή διαδικασία, η ΝΔ παραδέχτηκε επί της ουσίας ότι Μέγαρο Μαξίμου, ΕΥΠ και Predator ήταν συγκοινωνούντα δοχεία. Μάλιστα, την επίκληση της Υπηρεσίας για τη μυστικότητα της διαδικασίας έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θανάσης Μπούρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης, διεξήχθησαν σε κλίμα έντασης δύο κρίσιμες ψηφοφορίες. Η πρώτη αφορούσε το αίτημα της αντιπολίτευσης η κατάθεση Δημητριάδη να γίνει με ανοιχτές κάμερες, αφού -σύμφωνα με την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης- το Predator δεν έχει καμία σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου και την ΕΥΠ. Η δεύτερη ψηφοφορία αφορούσε το έτερο αίτημα της αντιπολίτευσης για βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων που απέφυγαν τη βάσανο της κατάθεσης.

Παρά, λοιπόν, τους ισχυρισμούς που ανακυκλώνει εδώ και μήνες η κυβέρνηση μέσω του Γιάννη Οικονόμου και σύμφωνα με τους οποίους το κακόβουλο λογισμικό δεν συνδέεται με οιονδήποτε τρόπο με την ΕΥΠ και το Μαξίμου, οι βουλευτές της ΝΔ επέβαλλαν κεκλεισμένων των θυρών εξέταση και μη αποστολή ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής στους Φέλιξ Μπίτζιο, Γιάννη Λαβράνο και Ταλ Ντίλιαν, με τον τελευταίο μάλιστα να είναι άφαντος! Για την ακρίβεια, η ψηφοφορία έληξε με αποτέλεσμα 10 – 9, γεγονός που καταδεικνύει τους λόγους που οδήγησαν στην αντικατάσταση του Κώστα Τζαβάρα.