Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: σε παροξυσμό ο Βενιζέλος, διακόπτει συνεχώς

Οι συνεχείς παρεμβάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκάλεσαν για μια ακόμη φορά εκνευρισμό.

57039a7f1dc524311f8b471d

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά την προσφιλή του συνήθεια διέκοπτε διαρκώς τόσο τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο όσο και τον αναπληρωτή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, μη επιτρέποντάς τους να απαντήσουν στα ερωτήματα των άλλων μελών της Επιτροπής.

«Δεν μπορείτε συνέχεια να τορπιλίζετε την διαδικασία», απάντησε κάποια στιγμή η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Ακούω τι λέτε και πριν μιλήσετε ξέρω τι θα πείτε», πρόσθεσε η ίδια. «Μπράβο σας. Μπράβο σας, συγχαρητήρια» απάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με την κ. Χριστοδουλοπούλου να συμπληρώνει: «Είστε προβλέψιμος».

Λίγο αργότερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αντιπαρατέθηκε με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος του εξήγησε με αυστηρότητα ότι άδεια για να αναφερθεί σε κάτι παίρνει από την πρόεδρο. 

«Όταν γίνετε πρόεδρος θα υπακούω στα δικά σας κελεύσματα» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε μια άλλη -επίσης ανούσια- παρέμβαση του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε τον κ. Παπαγγελόπουλο γιατί έχει αποκαλέσει τον Αλέξη Τσίπρα 

«εθνάρχη της Αριστεράς». Το πρόβλημα βέβαια με την περίπτωση Βενιζέλου, δεν είναι μόνο ότι διακόπτει τους δύο υπουργούς, αλλά ότι ουσιαστικά παρεμποδίζει το έργο της Επιτροπής μη επιτρέποντας στους ερωτώμενους υπουργούς να απαντούν στις ερωτήσεις του βουλευτών της αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης.




Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…