Επίτιμος διδάκτωρ στο ΑΠΘ ο Μπενίνι

[…]

Σε επίτιμο διδάκτορα από το τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα αναγορευτεί ο Ιταλός σκηνοθέτης και ηθοποιός Ρομπέρτο Μπενίνι. Ο διάσημος καλλιτέχνης θα τιμηθεί για την καλλιτεχνική του διαδρομή στις 4 Απριλίου στο πανεπιστήμιο, όπου θα πραγματοποιηθεί και η αναγόρευσή του. Την εκδήλωση θα προσφωνήσει ο πρόεδρος του τμήματος Φοίβος Γκικόπουλος και ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος, ενώ θα ακολουθήσει και ομιλία του ηθοποιού με θέμα «Δάντης, Θεία Κωμωδία. Ερμηνεία και σχόλια στο ΧΙ Άσμα της Κόλασης».

Ο ταλαντούχος ηθοποιός γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 1952 στην Τοσκάνη της Ιταλίας και έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1970, με τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική εκπομπή “Τηλεαγελάδα”.

Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σκηνοθεσία και η υποκριτική του στην ταινία του 1997 «Η Ζωή Είναι Ωραία», η οποία διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, εμπνευσμένη από την προσωπική εμπειρία του πατέρα του που πέρασε δύο χρόνια σε ένα στρατόπεδο της Γερμανίας.

Ο Μπενίνι απέσπασε το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για την εν λόγω ταινία, ενώ είναι ο τέταρτος καλλιτέχνης στην ιστορία που απέσπασε υποψηφιότητα την ίδια χρονιά ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και σενάριο, ύστερα από τον Γουόρεν Μπίτι, τον Όρσον Γουέλς και το Γούντι Άλεν.

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Σε αναβρασμό η Θεσσαλονίκη εν όψει του ντέρμπι: Σύλληψη υπεύθυνου μελών Αθλητικού Συλλόγου και κλήση σε ακρόαση μέλους του ΑΣ Άρη

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Superleague που θα κρίνει τον πρωταθλητή η πόλη…