Επίθεση στην Μόσχα: Ελεύθεροι οι δράστες της επίθεσης ισχυρίζεται ο ISIS – 11 συλλήψεις αλλοδαπών από τις ρωσικές αρχές

Ενώ είναι σε εξέλιξη το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, η οργάνωση του ISIS έδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία 4 ανδρών που ισχυρίζεται ότι είναι οι δράστες της επίθεσης και πως είναι ασφαλείς και ελεύθεροι

Untitled 1 1 640x426 1

Λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε ο ISIS, οι ρωσικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 11 συλλήψεις αλλοδαπών που φαίνεται να σχετίζονται με την επίθεση.

Η οργάνωση του ISIS απαντά στα περί “συλλήψεων των δραστών” με ένα μήνυμά τους το απόγευμα του Σαββάτου, στο οποίο εμφανίζονται τέσσερις άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους να δείχνουν την σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Στην ανάρτηση αναφέρεται πως η επίθεση στη Ρωσία διαπράχθηκε στο πλαίσιο του “πολέμου που μαίνεται” μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και των χωρών που πολεμούν το Ισλάμ. Επίσης σημειώνεται ότι όλοι είναι ασφαλείς, έχουν επιστρέψει στις βάσεις τους και δεν έχουν συλληφθεί.

Αντίθετα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), γνωστοποίησε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν τη σύλληψη 11 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων που φέρεται να συμμετείχαν στην επίθεση στο Crocus City Hall.

Ο Ρώσος βουλευτής Alexander Khinshtein είπε ότι οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν με ένα λευκό Renault αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αστυνομία προσπάθησε να σταματήσει το όχημα στην περιοχή Bryansk, περίπου 340 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα, καταφέρνοντας να συλλάβει δύο άτομα καθώς οι άλλοι τράπηκαν σε φυγή.

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…